Qian Zhang Bai Hao (2017)

Qian Zhang Bai Hao on Wu Fengin piirikunnassa Hubein maakunnassa tuotettu vähemmän tunnettu vihreä tee. Se on tuotettu ilman kemiallisia lannoitus- tai torjunta-aineita. Maku on karviaismarjoja muistuttavalla tavalla hieman karvas, mutta samalla upean hedelmäinen.

Ei varastossa
SKU
t137
Grouped product items
Tuotenimi
Qian Zhang Bai Hao (2017) - 25g
9,00 €
Qian Zhang Bai Hao (2017) - 50g
17,00 €
Qian Zhang Bai Hao (2017) - 100g
33,00 €

Yleistä

Wu Feng on sisämaan maakunnan Hubein lounaisosassa sijaitseva piirikunta. Sen naapurimaakuntia ovat Henan pohjoisessa, Anhui idässä, Jiangxi kaakossa, Hunan etelässä, Chongqing lännessä ja Shaanxi luoteessa. Maakunta on teemaailmassa erityisesti tunnettu korkealaatuisesta vihreästä teestään. Vieraillessamme Hubein maakunnassa keväällä 2016, olimme erityisen vaikuttuneita maakunnan puhtaasta ilmanlaadusta ja siitä, että moni maakunnan teentuottajista harjoittaa luomutuotantoa.

Qian Zhang Bai Hao on Hubein maakunnassa, Wu Feng -piirikunnassa Chang Le Ping -kylän Bai Lu -tilalla tuotettava melko moderni vihreä tee. Teestä on olemassa sekä valkoisen teen että vihreän teen versio. Tarjoamme tästä teestä vihreän teen versiota. Bai Lu - eli Valkoisen Peuran tilan lähistöllä sijaitsee upea luonnonpuisto Chai Bu Xi. Koko alue on luonnonkaunis ja ympäristö on erittäin puhdas. Kuten monilla muilla alueilla Hubein maakunnassa, myös tällä tilalla teentuotanto toteutetaan suurimmaksi osaksi ilman kemiallisia torjunta- ja lannoitusaineita.

Tämä tee

Tämä Qian Zhang Bai Hao poimittiin 7.4.2017. Kylmän sään takia moni vihreä tee poimittiin hieman tavanomaista myöhemmin Kiinan teentuotantoalueilla keväällä 2017. Myös tämän teen poiminnat olivat hieman myöhässä normaalista. Teenlehtien pinnalla on hopeanväristä karvaa, joka kasvaa pienten teenlehtien pinnalle suojelemaan lehteä hyönteisiltä ja liialliselta valolta.

Maku

Teenlehtien tuoksu on upean voimakas ja aromaattinen. Tuoksu on erikoisen mehuinen ja siinä on vaikeasti lajiteltavaa hedelmäisyyttä. Kun lehdet laittaa lämmitettyyn teekannuun, tuoksu muuttuu pähkinäiseksi. Haudutettujen lehtien tuoksussa on enemmän mausteisuutta. Haudutetun teen tuoksu on miedohko. Maku on mukavalla tavalla hieman karvas ja se tuntuu voimistuvan suussa. Siinä on hieman karviaismarjaisuutta. Teen rakenteessa on vahainen.

Hauduttaminen

Käytä noin ruokalusikallinen lehtiä 150ml vettä kohden. Veden lämpötilaksi sopii noin 70-80 astetta, jonka saa aikaan kun lisää kiehautettuun veteen noin 20% kylmää vettä. Haudutusaika voi olla 30-60 sekuntia. Teestä saa useita haudutuksia.

Chai Bu Xi -luonnonpuisto sijaitsee lähellä Bai Lu-tilaa, jolla tämä tee kasvaa.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Qian Zhang Bai Hao (2017)
Arviosi