Puttabong SFTGFOP1 China Flowery (2016 1st flush - Organic)

Darjeelingin suurimman ja vanhimman teetilan Puttabongin luomusertifioitu reilun kaupan tee 2016 ensipoiminnasta. Tee on poimittu kiinalaisesta teepensaslajikkeesta. Tämä on jylhä, mutta samalla aromaattisen kukkainen tee.

Varastossa
SKU
t120
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Puttabong SFTGFOP1 China Flowery (2016 1st flush - 75g
7,50 €
Puttabong SFTGFOP1 China Flowery (2016 1st flush - 150g
14,50 €
Puttabong SFTGFOP1 China Flowery (2016 1st flush - 300g
28,00 €

Yleistä

Darjeeling on kaupunki Intiassa Länsi-Bengalin osavaltiossa mahtavan Himalayan alarinteillä. Alue on erityisen tunnettu mustista teelaaduistaan, joita sanotaan mustan teen shampanjaksi. Alueen teetarhojen korkeus vaihtelee muutamasta sadasta metristä yli kahteen kilometriin.

Korkeuden ja ilmaston viileyden ansiosta teenviljely on kausiluonteista eikä teetä poimita vuoden kylmään aikaan marraskuusta tammikuuhun. Tämän ansiosta keväällä teenpoiminnan alkaessa lehtiin on kertynyt suuri määrä makuaineita ja kevätsato on erittäin laadukas. Teetä poimitaan helmikuusta marraskuulle. Tärkein aika on kevään ensimmäiset kaksi kuukautta. Tänä aikana poimittua teetä sanotaan ensipoiminnan teeksi (first flush). Ensipoiminnan tee on kaikista herkkäaromisin, sillä pensaista poimitaan erityisesti pienimpiä lehtiä joiden aromikkuus on huipussaan talven jälkeen. Erityisesti ensipoiminnan teet kuivataan voimakkaasti minkä takia lehti ei hapetusvaiheessa hapetu täysin ja jää usein erittäin vihreäksi. Tätä erittäin vihreää tyyliä suosistaan monilla Darjeelingin teen markkina-alueilla ja tämän takia suurin osa teetarhoista tuottaa erityisesti ensipoiminnan teet erityisen vihreinä. Toinen poiminta eli second flush suoritetaan toukokuun ja kesäkuun aikana. Tee käsitellään usein hieman tummemmaksi ja niinpä ne muistuttavat enemmän normaalia mustaa teetä. Tee on aromeiltaan ja maultaan ensipoimintaa kypsempää ja raskaampaa. Toista poimintaa seuraa sateinen monsuunikausi. Tänä aikana poimitaan teetä, mutta sen laatu on yleensä heikompi. Sateiden jälkeen poimitaan vielä syyspoiminnan teet.

Tämä tee

Tämä ensipoiminnan Darjeeling Puttabong-teetilalta. Teetilan nimi tarkoittaa Vihreiden Lehtien Taloa. Se on Darjeelingin suurin ja vanhin teetila. Teeistutukset kattavat noin 4,4 neliökilometrin alueen. Teetila perustettiin alunperin vuonna 1852. Tee on luomutuotantoa, reilua kauppaa, Ethical Tea Partnership ja Rainforest Alliance -sertifioutua. Edistyneellä teetilalla on istutettu paljon moderneja teepensaslajikkeita. Tämä ensipoiminnan SFTGFOP1 China Flowery -laatu on poimittu kiinalaisen lajikkeen pensaista keväällä 2016. Flowery laatunimike viittaa kiinalaisten teepensaslajikkeiden antamaan luonteeseen - tee on maustamattomaksi teeksi erittäin kukkainen.

Maku

Kuivien lehtien tuoksu on voimakkaan aromaattinen, viinirypäleinen, hieman sitruksinen, kevyen puinen, hieman yrttinen tai ruohoinen. Haudutetun teen tuoksu on mesimäinen, jasmiininen, uhkean sitruksinen, metsäinen ja kukkea. Välillä esiin tulee yrttisiä ja jopa mausteisia sävyjä, vaikka yleissävy on hapokkaan hedelmäinen. Maku on happaman makea, viinirypäleinen, ruohoinen. Siinä on jylhyyttä, vaikka sävyt ovat kevyitä. Maun loppupuolella esiin tulee hieman puisia sävyjä ja mineraalisuutta.

Hauduttaminen

Teenlehtiä tarvitaan noin ruokalusikallinen. Voit käyttää kiehahtanutta vettä tai antaa sen hieman jäähtyä ennen lehdille kaatamista. Matalampi lämpötila tuottaa hieman erilaista tulosta. Jos tee haudutetaan pienessä alle 500ml teekannussa, voi samoja lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Tällöin haudutusaika on noin 1-3 minuuttia. Suuremmassa kannussa haudutusajan on oltava pidempi: 3-5 minuuttia. Tällöin lehdistä saa vain yhden hyvän haudutuksen.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Puttabong SFTGFOP1 China Flowery (2016 1st flush - Organic)
Arviosi