Punainen Wulong (2021)

Tämä tee on tuotettu Chiang Rai -provinssin Mae Salongin vuorella noin 900 metrin korkeudessa. Tuottaja nimittää teetä Punaiseksi Wulongiksi. Punainen tee on termi mustalle teelle monissa Aasian maissa. Tee on siis hapetettua. Lehtikoko ja käsittely pallomaiseksi on kuitenkin wulong-teelaatuja muistuttava, jonka takia tee on kuin mustan teen ja wulong-teen hybridi. Sen maku on punahedelmäinen, pehmeä ja tummapuinen.

Varastossa
SKU
t514
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Punainen Wulong (2021) - 50g
7,50 €
Punainen Wulong (2021) - 200g
28,00 €

Yleistä

Thaimaassa tuotetaan teetä lähinnä maan pohjoisimmassa Chiang Rai -provinssissa. Teentuotannon saapuminen Thaimaahan tapahtui Kiinan sisällissodan jälkimainingeissa. Kommunisteja vastustavia Yunnanilaisia Kuomintangin joukkoja pakeni Kiinasta Burmaan vuonna 1949. Tämä ryhmä hajosi lopulta pienempiin ryhmiin, joista osa asettui asumaan Thaimaan pohjoisosaan. Teenviljelyä harjoittavat lähinnä tämän ryhmän jälkeläiset. Pohjois-Thaimaan teet ovat Taiwanilaisista teepensaslajikkeista tuotettua korkean vuoriston teetä. Myös käsittelymenetelmät ovat Taiwanilaiselle teelle tyypillisiä. Tärkeimmät lajikkeet ovat nro. 12, joka tunnetaan myös nimellä Jin Xuan sekä nro. 17, jota kutsutaan myös nimillä Qingxin ja Luanze.

Tämä tee

Tämä tee on tuotettu Chiang Rai -provinssin Mae Salongin vuorella noin 900 metrin korkeudessa. Tuottaja nimittää teetä Punaiseksi Wulongiksi. Punainen tee on termi mustalle teelle monissa Aasian maissa. Tee on siis hapetettua mustan teen tapaan. Lehtikoko ja käsittely pallomaiseksi on kuitenkin wulong-teelaatuja muistuttava, jonka takia tee on kuin mustan teen ja wulong-teen hybridi. Sen maku on punahedelmäinen, pehmeä ja tummapuinen.

Maku

Kuivassa teessä on punahedelmäinen, viljaisen ohrainen ja puinen tuoksu. Maljassa tuoksu on makean hedelmäkarkkinen, mineraaliöljyinen ja hieman puinen. Maku on laakea ja pehmeä. Maussa on mielenkiintoisesti mineraalisuutta, joka antaa liki hieman suolaisen vaikutelman. Sävyinä raikkaus ja punahedelmäisyys.

Hauduttaminen

Tämä tee voidaan muiden wulong-teelaatujen tapaan hauduttaa saviteekannussa, mutta jos pitää erityisesti herkistä kukkeista aromeista, toimii lasinen tai posliininen astia paremmin. Hauduttamiseen käytetään sata-asteista vettä. Jos käytössä on yli 500ml tilavuuksinen teekannu, voidaan lehtiä käyttää 3-4g eli noin ruokalusikallinen. Lehtiä haudutetaan 2-3 minuuttia. Jos käytössä on pienikokoinen(50-300ml) teekannu, jota voidaan käyttää gongfu-hauduttamiseen, lehtien määrä on noin 3-4g 100ml kohden. Haudusten pituus on 20-30 sekuntia. Ensimmäisen haudutuksen voi tehdä pidempänä, sillä kuivista lehdistä ei aluksi haudu tehokkaasti makuaineita.

Katson tämän teen videoesittely Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Punainen Wulong (2021)
Arviosi