Shu Pu'er

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Shu pu'erissa on maanläheisiä sävyjä kuten puun ja turpeen sävyjä. Se hautuu erittäin tumman väriseksi ja sen sanotaan parantavan ruoansulatusta.

Tuotteet 11-12 / 12

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
  1. Chun Ming 2013 Xin Xiang

    Tämä 2013 vuoden shu pu'er on nimettu Vauraus-Elefantiksi. Se on melko kevyesti fermentoitu minkä ansiosta lehti on melko ehjää ja maku on shu pu'eriksi melko kevyt. Siitä löytyy kaarnaista ja puista sävyä.

    Lisätietoja

    Alkaen 10,00 €

  2. Menghai 2004 7262

    Menghain teetehtaan reseptin 7262 shu pu'er-tee vuodelta 2004. Tässä on iän tuomaa tyylikkyyttä - vanhaa puuta, hiekkaa ja kompostia. Vanhantyylisiin papereihin käärittynä tätä voidaan pitää keräilyteenä!

    Lisätietoja

    Alkaen 10,00 €

Tuotteet 11-12 / 12

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen