Osmanthus Wulong (2021)

Osmanthuksen kukilla maustettu vaalea wulong-tee Pohjois-Thaimaasta. Maussa on mukavasti intensiivisyyttä ja paksuutta. Siitä löytyy jykevää tuoretta puuta, raikasta yrttisyyttä ja rehevää kukkaisuutta. Osmanthus tuo makuun sitruksista piirrettä. Uhkea täyteläinen maustettu wulong.

Varastossa
SKU
t444
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Osmanthus Wulong (2021) - 50g
7,50 €
Osmanthus Wulong (2021) - 200g
28,00 €

Yleistä

Thaimaassa tuotetaan teetä lähinnä maan pohjoisimmassa Chiang Rai -provinssissa. Teentuotannon saapuminen Thaimaahan tapahtui Kiinan sisällissodan jälkimainingeissa. Kommunisteja vastustavia Yunnanilaisia Kuomintangin joukkoja pakeni Kiinasta Burmaan vuonna 1949. Tämä ryhmä hajosi lopulta pienempiin ryhmiin, joista osa asettui asumaan Thaimaan pohjoisosaan. Teenviljelyä harjoittavat lähinnä tämän ryhmän jälkeläiset. Pohjois-Thaimaan teet ovat Taiwanilaisista teepensaslajikkeista tuotettua korkean vuoriston teetä. Myös käsittelymenetelmät ovat Taiwanilaiselle teelle tyypillisiä. Tärkeimmät lajikkeet ovat nro. 12, joka tunnetaan myös nimellä Jin Xuan sekä nro. 17, jota kutsutaan myös nimillä Qingxin ja Luanze.

Tämä tee

Tämä tee on tuotettu Chiang Rai -provinssin Mae Salongin(nyk. Santikhiri) kylässä tammikuussa 2021. Kylä sijaitsee noin 1600 metrin korkeudella. Tämä wulong-teelaatu on maustettu osmanthuksen kukilla.

Maku

Kuivissa teenlehdessä on kujeileva kukkaisen makeismainen tuoksu. Tuoksuu kuin hedelmäkarkeilta! Maljassa tuoksu on hieman sitrusmakeismainen, mineraalinen ja rehevän kukkainen. Maussa on mukavasti intensiivisyyttä ja paksuutta. Siitä löytyy jykevää tuoretta puuta, raikasta yrttisyyttä ja rehevää kukkaisuutta. Osmanthus tuo makuun sitruksista piirrettä. Uhkea täyteläinen maustettu wulong.

Hauduttaminen

Tämä tee voidaan muiden wulong-teelaatujen tapaan hauduttaa saviteekannussa, mutta jos pitää erityisesti herkistä kukkeista aromeista, toimii lasinen tai posliininen astia paremmin. Hauduttamiseen käytetään sata-asteista vettä. Jos käytössä on yli 500ml tilavuuksinen teekannu, voidaan lehtiä käyttää 3-4g eli noin ruokalusikallinen. Lehtiä haudutetaan 2-3 minuuttia. Jos käytössä on pienikokoinen(50-300ml) teekannu, jota voidaan käyttää gongfu-hauduttamiseen, lehtien määrä on noin 3-4g 100ml kohden. Haudusten pituus on 20-30 sekuntia. Ensimmäisen haudutuksen voi tehdä pidempänä, sillä kuivista lehdistä ei aluksi haudu tehokkaasti makuaineita.

Katso tämän teen videoesittely Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Osmanthus Wulong (2021)
Arviosi