Nan Ting He 2010 Gu Shu Yin Hao

Vuoden 2010 sheng pu'er Lincangin alueelta. Tee on tuoksultaan ja maultaan nahkaisen savuinen, mutta samalla raikas. Herkkua rotevien pu'erien ystäville!

Varastossa
SKU
t248
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
2010 Gu Shu Yin Hao 50g
7,00 €
2010 Gu Shu Yin Hao 357g kakku
39,00 €

Yleistä

Lincangin prefektuuri sijaitsee pohjoiseen kahdesta toisesta merkittävimmästä pu'er-teen tuotantoalueesta Pu'erista ja Xishuangbannasta. Vaikka Lincangissa tuotetaan suuria määriä pu'er-teetä ja myös Yunnanin mustaa teetä Dian Hongia, se on kuitenkin pu'er-teen maantieteessä tavallaan raja-aluetta. Lincangin alueen pu'erit ovat usein hedelmäisempiä sävyltään kuin esimerkiksi Xishuangbannan teet. Hedelmäisyyden lisäksi näistä teelaaduista löytyy puista, mineraalista ja ruohoista sävyä. Sävyt ovat keskimääräistä kevyempiä, mutta monet Lincangin pu'er-teet ovat kuitenkin erittäin voimallisia.

Tämä pu'er-tee on tuotettu Lincangin Yongde-nimisessä piirikunnassa, joka on merkittävä pu'er-teen tuotantoalue.

Tämä tee

Tämän pu'er-teen on tuottanut Nan Ting He -niminen teentuottaja, joka toimii Yunnanin maakunnassa Lincangin prefektuurissa. Tee on 2010 vuoden kevätsatoa. Teen nimi Gu Shu Yin Hao tarkoittaa Vanhan Teepuun Hopeahiusta. Hopeahius viittaa teesilmujen pinnalla kasvavaan hopeanväriseen karvaan. Lehtikoko on hyvin pieni. Tässä teessä on suuren Xiaguan -teetehtaan hieman savuista tyyliä muistuttava tuoksu ja maku. Tee ei tuottajan antamasta nimestä huolimatta muistuta vanhojen puiden teetä. Hyvä esimerkki siitä, että pu'er-teen maailmassa terve skeptisismi on aina paikallaan. Tee on joka tapauksessa savuisen herkullinen!

Maku

Kuivan teen tuoksu on mehevän puinen ja vahainen. Siitä erottuu myös hyvin kevyttä savuisuutta ja nahkaisuutta. Haudutetun teen tuoksu on samaten vahainen, puinen ja melko voimakas ja roteva. Maussa eroittuu vahaisen puumaisuuden taustalla raikasta hedelmäistä sävyä. Samoin mausta tuntuu löytyvän hyvin kevyttä savua, tupakkaa ja nahkaisuutta. Nämä sävyt tekevät teestä tavallaan kaksijakoisen – siinä on kevyitä raikkaita sävyjä, mutta kokonaisuutena maku on kuitenkin melko roteva.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Nan Ting He 2010 Gu Shu Yin Hao
Arviosi