Nan Qiao 2007 Tie Bing

Nan Qiao -teetehdas on Menghain alueella toimiva melko suuri pu'er-teehen keskittynyt teentuottaja. Tämä Tie Bing eli Rautakiekko on sylinterissä kovalla paineella puristettu sheng pu'er 2007 vuodelta. Teemateriaalin sanotaan olevan Bulangin alueen teetä. Lehti on melko pientä ja tarjoilee Menghain alueelle tyypilliseen tapaan sienisen yrttisiä ja puisia sävyjä.

Varastossa
SKU
t455
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Nan Qiao 2007 Tie Bing - 50g
7,50 €

Yleistä

Nan Qiao -teetehdas on Menghain alueella toimiva melko suuri pu'er-teehen keskittynyt teentuottaja. Tehdas perustettiin vuonna 1993 ja sen perusti Limingin teetehtaalta lähtenyt työntekijä. Nan Qiao keskittyy Menghain alueen teelaatuihin ja valikoima sisältää paljon pu'er-teekeräilijöiden suosimia teelaatuja.

Tämä tee

Tämä Tie Bing eli Rautakiekko on sylinterissä kovalla paineella puristettu sheng pu'er 2007 vuodelta. Teemateriaalin sanotaan olevan Bulangin alueen teetä. Lehti on melko pientä ja tarjoilee Menghain alueelle tyypilliseen tapaan sienisen yrttisiä ja puisia sävyjä. Kovan puristuksen takia teenlehti hajoaa helposti sitä kiekosta irroittaessa. Tämän takia ja myös teenlehden voimakkaan luonteen takia teestä tulee herkästi hieman kitkerää. Se toimii kuitenkin hyvin teen luonteen kanssa yhteen. Rämyisän voimakas, mutta myös paljon sävyjä tarjoileva konstailematon sheng pu'er.

Maku

Katso tarkemmat kuvailut oheisesta videosta.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Katso tämän teen esittelyvideo Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Nan Qiao 2007 Tie Bing
Arviosi