Nan Jian Tu Lin 2017 803

Nan Jian Tu Linin vuoden 2017 shu pu'er. Maku on mukavan makea. Se on hieman turpeinen. Siitä löytyy myös kirkas sävy, joka tuntuu nousevan enemmän esiin teen jälkimaussa. Tyydyttävä arki shu pu'er.

Varastossa
SKU
t307
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
2017 803 - 100g
12,00 €
2017 803 - 5 x 100g
50,00 €

Yleistä

Nan Jian Tu Lin on suuri teollinen pu'er-teen tuottaja. Tehdas tunnetaan erityisesti Feng Huang eli Feeniks tuotesarjastaan. Yrityksen päämaja sijaitsee Yunnanin maakunnan Dali-prefektuurissa sijaitsevassa Nan Jian -piirikunnassa. Nan JIan Tu Linin tuotteet muistuttavat jossain määrin samassa prefektuurissa toimivan vanhemman teentuottajan Xiaguanin tuotteita.

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

2017 vuoden shu pu'er. 803 on tuottajan valikoimassa keskilaatuinen tuote ja luonnehtisimme sitä peruslaatuiseksi, mutta kuitenkin arkikäytössä tyydyttäväksi shu pu'eriksi. Yksi tuo painaa 100g. Yhdessä putkilossa on 5 x 100g.

Maku

Kuivan teen tuoksu on makea ja hieman kaarnainen. Haudutetun teen tuoksu on samaten makea ja turpeisen tummapuinen. Maku on mukavan makea. Se on hieman turpeinen. Siitä löytyy myös kirkas sävy, joka tuntuu nousevan enemmän esiin teen jälkimaussa. Mukava makeahko perus-shu-pu'er.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Nan Jian Tu Lin 2017 803
Arviosi