Nan Jian Tu Lin 2004 Feng Huang Tuo Cha

Feng Huang Tu Lin tehtaan sheng pu'er vuodelta 2004. Tee on massiivisen tervainen, savuinen ja puinen. Tee on ikääntynyt upeasti ja edustaa mielestämme erinomaista laatua.

Varastossa
SKU
t305
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
2004 Feng Huang Tuo Cha - 100g
28,00 €
2004 Feng Huang Tuo Cha - 5 x 100g
130,00 €

Yleistä

Nan Jian Tu Lin on suuri teollinen pu'er-teen tuottaja. Tehdas tunnetaan erityisesti Feng Huang eli Feeniks tuotesarjastaan. Yrityksen päämaja sijaitsee Yunnanin maakunnan Dali-prefektuurissa sijaitsevassa Nan Jian -piirikunnassa. Nan JIan Tu Linin tuotteet muistuttavat jossain määrin samassa prefektuurissa toimivan vanhemman teentuottajan Xiaguanin tuotteita.

Tämä tee

2004 vuoden upeasti ikääntynyt sheng pu'er. Tuo ei ole erityisen tiukkaan puristettua, joten lehtien irrottaminen onnistuu melko helposti. Moderneissa maljoiksi puristetuissa pu'er-teelaaduissa eli tuochissa lehtimateriaalin laatu on usein hieman arkisempaa kuin 357 gramman kakuissa. Tämä tee kuitenkin poikkeaa tästä, sillä lehtimateriaali ei ole mitenkään selvästi kakkuja heikompaa. Tässä hieman vanhemmassa teessä on kiistatta myös parempi laatu kuin tuottajan uudemmissa tuotteissa. Yksi tuo painaa 100g. Yhdessä putkilossa on 5 x 100g.

Maku

Kuivan teen tuoksu on massiivisen tervainen, puinen, savuinen, tupakkainen ja öljyinen. Haudutetun teen tuoksussa aiempien sävyjen rinnalla esiin nousee aluskasvillisuuden villiyttä, tiettyä juuresmaisuutta ja tummaa puuta. Maku on rouhean puinen ja paahteinen. Siinä on myös savuisuutta ja mineraalisen raikasta hedelmäistä sävyä eikä tee tämän ansiosta jää turhan tummasävyiseksi. Teen tummat ja rouheat sävyt luovat upean kokemuksen. Tämä on upeassa vaiheessa ikääntymistään!

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Nan Jian Tu Lin 2004 Feng Huang Tuo Cha
Arviosi