Mi Lan Xiang 2018

Mi Lan Xiang on yksi Feeniks-vuorten dancong wulong -teelaaduista. Oikeasti huippulaatuisia dancongeja on kokemuksemme mukaan vaikea löytää. Tässä on nyt yksi tällainen huippu-dancong.

Ei varastossa
SKU
t257
Grouped product items
Tuotenimi
Mi Lan Xiang 2018 - 35g
13,00 €
Mi Lan Xiang 2018 - 70g
25,00 €
Mi Lan Xiang 2018 - 200g
67,00 €

Yleistä

Guangdongin maakunnan Fenghuang-vuoristoalueella tuotetaan ainutlaatuisia dancong teelaatuja. Teepensaat ovat pikemminkin teepuita, ja ne kasvavat maasta normaaleista teepensaista poikkeavaan tapaa yksirunkoisena. Puiden juuret ulottuvat laajalle ja syvälle keräten ravinteita poikkeuksellisen suurelta alueelta. Niiden paksu alarunko jakautuu ylempänä useaksi oksaksi ja muodostaa sateenvarjomaisen lehvästön noin 3-10 metrin korkeudessa. Lehvästön sijainnin takia teen poimijat käyttävät apunaan tikapuita.

Dancong-teelaatujen nimeäminen on erittäin monimutkainen järjestelmä, joka perustuu pääosin teepuulajikkeeseen. Teepuita levitettiin alunperin suvullisesti siementen avulla, mutta myöhemmin luoduista lajikkeista valittiin parhaimmat, joita nykyään levitetään suvuttomasti pistokkaita käyttäen luoden geneettisesti identtisiä teepuita. Teelajikkeet on nimetty useimmiten kuvaavalla tuoksulla. Esimerkkejä näistä lajikenimistä on esimerkiksi Zhi Lan Xiang, joka tarkoittaa orkidean tuoksua ja Yu Lan Xiang, joka tarkoittaa Yulan Magnolian tuoksua. Laajasti tuotannossa olevia dancong-lajikkeita on kymmeniä ja Fenghuang-alueella tunnetaan kirjaimellisesti satoja teepuulajikkeita!

Tämä tee

Mi Lan Xiang eli Hunaja-Orkidea -Tuoksu on yksi Guangdongin maakunnan Feeniks-vuorten dancong-teepuulajikkeista. Lajikkeen makua pidetään hunajaisena ja orkidean aromia muistuttava ja tästä se on saanut nimensä. Lajikkeen äitipuu eli vanhin tunnettu lajikkeen yksilö on tällä hetkellä noin 200-vuotias ja se kasvaa noin 700 metrin korkeudella Feeniks-vuorella.

Tämä Mi Lan Xiang on 2018 kevätsatoa.

Maku

Kuivan teen tuoksu on vähäeleinen. Siinä on paahteista hedelmäisyyttä, joka muistuttaa kuivattuja hedelmiä. Lisäksi siinä on vaimea parfyyminen sävy. Kun teenlehdet laittaa lämmitettyyn teekannuun, tuoksu muistuttaa juuri uunista tullut hedelmäpiirakkaa lämpimässä ja makeassa hedelmäisyydessään. Haudutetun teen tuoksussa hedelmäisiin sävyihin yhtyy puumaisuutta ja paahteisuutta. Maku on makea ja hieman hapan. Siinä yhdistyy puiset sävyt ja hedelmäisyys. Jälkimaussa se muuntuu makeammaksi ja raikkaaksi. Tee tarjoaa kerrassaan hienon tasapainon herkkien ja jykevien sävyjen välillä. Lisäksi maun koherenssius ja pituus on erittäin hyvä. Huipputee.

Hauduttaminen

Käytä kiehahtanutta vettä teen hauduttamiseen. Dancong-teet haudutetaan perinteisesti gongfu-menetelmällä eli toisinsanoen hauduttamalla lehtiä pienessä teekannussa(0-300ml) useita kertoja siten, että haudutuksen ovat lyhyitä. Lehtiä käytetään tällä menetelmällä määrä, joka täyttää noin 1/3 teekannusta. Haudutuksen kesto on noin 10-30 sekuntia. Lyhyempikin haudutus voi olla hyvästä, mutta paljon pidempi haudutus ei voi olla. Haudutuksen pituutta voi pidentää myöhemmillä haudutuksilla.

Jos käytössä on suurempi teekannu ja haudutuksia tehdään korkeintaan 2-3, teenlehtien määrä on 4-6g eli noin kaksi ruokalusikallista. Haudutuksen pituus on suuremmassa kannussa 3-5 minuuttia. Lehtiä voi normaalisti tällöinkin hauduttaa enemmän kuin kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Mi Lan Xiang 2018
Arviosi