Menghai Xing Yi 2017 Banzhang Cha Wang

Tämä 2017 vuoden sheng pu'er on nimensä mukaisesti Banzhangin Teekuningas. Banzhang on pu'er-teestään kuuluisa kylä Menghain alueella eteläisesssä Yunnanissa. Kylän teen hinta on noussut huippulukemiin. Tämä tee on kuitenkin hieman arkisempi laatu eikä lehtimateriaalin alkuperä ole varmastikaan kovin läheltä itse kuuluisaa kylää. Makuprofiili on kuitenkin Banzhangin tyyliä vastaava puisessa vahaisuudessaan. Teessä on mukava makeus ja Guangzhoun kosteassa ilmanalassa se on lyhyestä iästään huolimatta ehtinyt ikääntyä jo hieman. Erinomaista hinta-laatua!

Varastossa
SKU
t641
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Menghai Xing Yi 2017 Banzhang Cha Wang - 50g
8,50 €
Menghai Xing Yi 2017 Banzhang Cha Wang - 357g
54,00 €

Tämä tee

Menghai Xing Yi -nimisen teetehtaan sheng pu'er 2017 vuodelta. Teen nimi on Banzhang Cha Wang eli Banzhangin Teekuningas. Banzhang on pu'er-teestään kuuluisa kylä Menghain alueella eteläisesssä Yunnanissa. Kylän teen hinta on noussut huippulukemiin. Tämä tee on kuitenkin hieman arkisempi laatu eikä lehtimateriaalin alkuperä ole varmastikaan kovin läheltä itse kuuluisaa kylää. Makuprofiili on kuitenkin Banzhangin tyyliä vastaava puisessa vahaisuudessaan. Teessä on mukava makeus ja Guangzhoun kosteassa ilmanalassa se on lyhyestä iästään huolimatta ehtinyt ikääntyä jo hieman. Erinomaista hinta-laatua!

Maku

Teessä on Banzhangin omaleimainen tuoksu, joka on samaan aikaan liki rasvaisen mehevä ja raikkaan makea. Maljassa teen tuoksu on vahainen, hieman savuinen ja tuoreen puinen. Maku on mineraalinen ja hunajaisen makea. Siinä on erikoisia kukkean puisia sävyjä sekä vesikasvisuutta. Välillä tuoksusta löytyy mausteiden sävyjä ja vaniljaisuutta.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Menghai Xing Yi 2017 Banzhang Cha Wang
Arviosi