Menghai Xian Shun Hai 2017 Lao Banzhang

Upean energinen ja pitkän eloisan maun omaava sheng pu'er keväältä 2017. Banzhangin teentuotantoalue sijaitsee Menghain piirikunnassa eteläisessä Yunnanissa.

Varastossa
SKU
t304
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
2017 Lao Banzhang - 35g
11,00 €
2017 Lao Banzhang - 357g
79,00 €

Yleistä

Banzhang on vuoristoalue Menghain piirikunnassa läntisessä Xishuangbannassa Yunnanin maakunnan eteläkärjessä. Banzhangin alue on kenties kaikkein hypetetyin ja arvostetuin kaikista Pu'er-teen tuotantoalueista. Kaikkein parhaimpana pidetään Lao Banzhang (Vanha Banzhang) -kylän alueella tuotettua teetä. Alueella on paljon vanhoja teepuita ja teemateriaali on kuuluisa hurjasta cha qistä ja voimakkaasta pitkästä mausta.

Menghai Xian Shun Hai on Menghain alueella sijaitseva keskikokoinen teentuottaja, joka työllistää 80 ihmistä. Tuottaja omistaa teetarhoja Menghain alueella Meng Songin ja Bulangin teentuotantoalueilla.

Tämä tee

Tämä tee on nimetty Lao Banzhangiksi, mutta tee on mielestäme hinnaltaan liian halpaa ollakseen aitoa Lao Banzhangin teetä. Tuottaja on tässä mielestämme ottanut hieman 'taiteellista vapautta' ja nimennyt teen kaikkein arvokkaimman nimikkeen mukaisesti. Tee on kuitenkin vanhojen puiden teetä ja lehtimateriaalissa on melkoisesti energiaa ja upea pitkä eloisa maku. Se on todennäköisimmin tuotettu laajemmalla Banzhangin alueella. Tee on kevään 2017 materiaalia ja se on puristettu säilyttäen lehdet ehjänä.

Maku

Kuivan teen tuoksu on raikas ja vehreän hedelmäinen ja vahainen. Haudutetun teen tuoksu on nuoren sheng pu'erien tapaan vahaisen hedelmäinen, vaalean puinen ja hieman paahteinen. Maku on puisen vahainen, hieman aprikoosinen ja raikkaan mineraalinen. Teen jälkimaku on erittäin pysyvä ja se alkaa hiljalleen tavallaan pureutumaan suun pintoihin luoden raukean tunteen. Hieman voimakkaammalla haudutuksella tee on huikean voimakkaasti olotilaan vaikuttava luoden ns. teehumalan. Maku ei kitkeröidy erityisen helposti.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Menghai Xian Shun Hai 2017 Lao Banzhang
Arviosi