Menghai Shu Pu'er (2006)

Tämä on 2006 vuonna Menghain alueella tuotettu irtolehtinen shu pu'er. Tämä on upea esimerkki siitä miksi moni pitää Menghain aluetta parhaimpana shu pu'erin tuotantoalueena. Se on maanläheinen mutta samalla raikas.

Varastossa
SKU
t622
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Menghai Shu Pu'er (2006) - 50g
8,00 €
Menghai Shu Pu'er (2006) - 100g
15,00 €
Menghai Shu Pu'er (2006) - 200g
28,00 €

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Olemme nimenneet tämän irtolehtisen shu pu'erin yksinkertaisesti Menghai Shu Pu'eriksi. Se on tuotettu Menghain tuotantolaueella vuonna 2006 ja koostuu pienistä lehdistä ja silmuista. Tämä on upea esimerkki siitä miksi Menghain aluetta pidetään usein parhaimpana shu pu'erin tuotantoalueena. Tee on maanläheinen, mutta samalla raikas.

Maku

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Menghai Shu Pu'er (2006)
Arviosi