Menghai Heng Fu 2006 Banzhang Huang Jin Tuo

Tämän 2006 shu pu'erin on tuottanut Menghai Heng Fu -niminen pu'er-teen tuottaja Menghain alueelta. Tee on tuottajan mukaan Banzhangin alueen materiaalia. Se tuotettu vuonna 2006 ja puristettu 2019. Tee on 100g kokoon puristettua. Maljassa tee tarjoilee kaakaoisia ja tumman märän puun sävyjä. Maussa on mukavasti krikkautta ja jatkuvuutta.

16,00 €
Saatavuus: Ei varastossa
SKU
t468

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Tämän 2006 shu pu'erin on tuottanut Menghai Heng Fu -niminen pu'er-teen tuottaja Menghain alueelta. Tee on tuottajan mukaan Banzhangin alueen materiaalia. Tee on tuotettu vuonna 2006 ja puristettu vuonna 2019. Tee on 100g tuo -muotoon puristettua. Tuohon on laitettu joukkoon punainen lanka, jonka usein ajatellaan olevan symboli hieman paremmasta lehden laadusta. Teemateriaali on melko pienilehtistä ja siinä erottuu ikä. Tee tarjoilee kaakaoisia ja tumman märän puun sävyjä. Maussa on mukavasti krikkautta ja jatkuvuutta.

Maku

Katso tarkemmat kuvaukset oheisesta videosta.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Tämä tee on esitelty Teepolun Kiekkomaailma-videosarjassa Youtubessa. Katso esittely täällä:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Menghai Heng Fu 2006 Banzhang Huang Jin Tuo
Arviosi