Menghai 2015 Dayi Jia Ji Tuo Cha

Nuori sheng pu'er suurimmalta ja mahtavimmalta pu'er-teen tuottajalta - Menghain teetehtaalta. Tämä Jia Ji -laadun tee on 2015 vuodelta ja niinpä sen maussa on paljon nuorekasta ruohoisuutta. Muutoin tee on tymäkkä ja hieman savuinen.

Varastossa
SKU
t068
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Menghai 2015 Dayi Jia Ji Tuo Cha - 100g
10,00 €
Menghai 2015 Dayi Jia Ji Tuo Cha - 500g
40,00 €

Yleistä

Menghai-teetehdas on suurin ja mahtavin kaikista pu'er-teen tuottajista. Se on tuottanut monet kuuluisimmista viimeisen sadan vuoden aikana tuotetuista pu'er-teelaaduista. Tuottajan teestä suurin osa on Yunnanin eteläosan Xishuangbannan alueelta. Nykyään lähes kaikki Menghain tehtaan teestä julkaistaan Dayi-brändillä.

Tämä tee

Jia Ji Tuo Cha on ainakin 2000-luvun alusta Menghain tehtaan tuotantolistalla ollut teelaatu. Tuo Cha on maljan muotoiseksi puristettua pu'er-teetä. Yksi tuo painaa 100g ja näitä on pakattu viisi kappaletta yhteen pakkaukseen. Jia Ji on Menghain valikoimassa keskilaatuinen tuote. Se koostuu pienestä lehdestä sekä hieman suuremmasta lehdestä. Tämä Jia Ji on vuodelta 2015 ja se on vuoden ensimmäisestä erästä, joka yleensä mielletään parhaaksi.

Maku

Kuivassa teessä on raikas, hieman savuinen, hieman sieninen, ruohoinen ja etäisen hedelmäinen aromi. Haudutetussa teessä on tymäkkä vegetaalis-ruohoinen tuoksu. Tämän lisäksi tuoksu on vahainen, hieman savuinen ja tuorepuinen. Myös maussa on päällimmäisenä aika tymäkkä vegetaalinen ruohoinen piirre. Sen rinnalla on hieman savua, puuta ja mineraalisuutta. Tee on miellyttävällä tavalla pistelevä suussa. Kehitys jälkimakuun on hyvin jatkuva ja suuri osa tämän teen miellyttävyydestä on siinä miten maku muuntuu ja viipyilee suussa.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Menghai 2015 Dayi Jia Ji Tuo Cha
Arviosi