Menghai 2010 Dayi 8582

Tämä tee 8582 sheng pu'er perustuu tuottajan vuoden 1985 reseptiin. Reseptin lehtimateriaali on reseptin laatunumeron 8 mukaisesti melko karkeaa ja suurilehtistä. Tee on vuodelta 2010. Tämä on hyvä esimerkki modernista suuren volyymin pu'er-teestä. Reseptiä tuotetaan joka vuosi ja se on yksi tuottajan suosituimmista teelaaduista.

Varastossa
SKU
t422
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Menghai 2010 Dayi 8582 - 35g
8,50 €
Menghai 2010 Dayi 8582 - 357g kakku
74,00 €

Yleistä

Menghai-teetehdas on suurin ja mahtavin kaikista pu'er-teen tuottajista. Se on tuottanut monet kuuluisimmista viimeisen sadan vuoden aikana tuotetuista pu'er-teelaaduista. Tuottajan teestä suurin osa on Yunnanin eteläosan Xishuangbannan alueelta. Nykyään lähes kaikki Menghain tehtaan teestä julkaistaan Dayi-brändillä.

Tämä tee

Tämä tee 8582 sheng pu'er perustuu tuottajan vuoden 1985 reseptiin. Reseptin lehtimateriaali on reseptin laatunumeron 8 perusteella melko karkeaa ja suurilehtistä. Tee on vuodelta 2010. Tämä on hyvä esimerkki modernista suuren volyymin pu'er-teestä. Reseptiä tuotetaan joka vuosi ja se on yksi tuottajan suosituimmista teelaaduista. Huom! Kokonaisten kakkujen papereissa on hieman vaurioita.

Maku

Katso tarkemmat makukuvaukset oheisesta videosta.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Teen esittelyvideo Teepolun Kiekkomaailma-videosarjassa:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Menghai 2010 Dayi 8582
Arviosi