Menghai 2004 7262

Rating:
90% of 100

Menghain teetehtaan reseptin 7262 shu pu'er-tee vuodelta 2004. Tässä on iän tuomaa tyylikkyyttä - vanhaa puuta, hiekkaa ja kompostia. Vanhantyylisiin papereihin käärittynä tätä voidaan pitää keräilyteenä!

Ei varastossa
SKU
t090
Grouped product items
Tuotenimi
Menghai 2004 7262 - 35g
10,00 €
Menghai 2004 7262 - 357g
59,00 €

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Tämä 2004 vuoden shu pu'er on Menghain teetehtaan tuottama. Se perustuu 1972 vuonna kehitettyyn reseptiin ja teen nimi on reseptin numerosarja 7262. Numerossa kaksi ensimmäistä lukua viittaa reseptin kehitysvuoteen. Kolmas numero, eli 6, viittaa lehtien laatuluokkaan, missä 1 on korkein laatu ja 9 matalin. Numero 6 tarkoittaa, että tee on tuotettu keskikokoisesta lehdestä. Viimeinen numero, eli 2, viittaa teen tuottajaan eli tässä tapauksessa Menghain teetehtaaseen. Teekakun päälipintaan on käytetty pienempää lehteä ja siinä näkyy oranssin värisiä silmuja. Loput kakusta koostuu isommasta lehdestä. Tällainen "koristaminen" on melko yleistä pu'er-teen tuotannossa - erityisesti hieman vanhempien kakkujen kohdalla. Tätä teetä voisi pitää jo klassikkona, sillä se on paketoitu perinteisen tyyliseen paperiin. Tässä on siis hankkia kokoelmaasi osa pu'er-teen historiaa!

Maku

Kuivassa teessä on tymäkkä multainen, puinen, kaarnainen, kompostinen tuoksu. Haudutetun teen tuoksu on makean mehevä. Siinä on mineraalisuutta ja vanhaa puuta. Tuoksuun ilmestyy enemmän hiekkaista sävyä kun lehtiä haudutetaan muutamia kertoja. Maku on tasainen. Siinä on puista kiinteyttä, joka jatkuu vakaana jälkimakuun. Teessä on havaittavissa iän tuomaa tasaisuutta, vaikka normaalisti ikä vaikuttaa vain vähän shu pu'eriin. Siinä on vanhan puun ja hiekan sävyä. Tyylikäs vanhaa tyyliä edustava shu pu'er.

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Menghai 2004 7262
Arviosi