Menghai 1999 Pu'er Fang Cha

Menghain teetehtaan neliön muotoon puristettu sheng pu'er vuodelta 1999. Tämä on terhakka ja tyylikkään ikääntynyt pu'er legendaariselta teetehtaalta.

Varastossa
SKU
t125
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Menghai 1999 Pu'er Fang Cha - 25g
11,00 €
Menghai 1999 Pu'er Fang Cha - 100g
39,00 €

Yleistä

Menghai-teetehdas on suurin ja mahtavin kaikista pu'er-teen tuottajista. Se on tuottanut monet kuuluisimmista viimeisen sadan vuoden aikana tuotetuista pu'er-teelaaduista. Tuottajan teestä suurin osa on Yunnanin eteläosan Xishuangbannan alueelta. Nykyään lähes kaikki Menghain tehtaan teestä julkaistaan Dayi-brändillä.

Tämä tee

Teen nimen Pu'er Fang Cha voisi kääntää muotoon Neliömäinen Pu'er-tee. Nimi tulee puristetun tiilen neliömäisestä muodosta. Tee on puristettu erittäin kovaksi, joten lehtien irrottaminen vaatii jämäkän työkalun ja voimaa. Lehti on pienikokoista ja tiilen murtaminen tuottaa usein pientä jauhoa ja purua, mikä kannattaa myös käyttää teen hauduttamisessa. Tee on vuodelta 1999 ja sitä voisi jo pitää pu'er-klassikkona.

Maku

Kuivan teen tuoksu on miedohko tiukan puristuksen takia. Tuoksu on makean öljyinen ja puinen. Haudutetun teen tuoksussa on vanhaa puulaivaa muistuttavaa metallisuutta, vanhaa puuta ja tervaisuutta. Haudutetun teen tuoksussa on näitä samoja vanhan teen tuoksuja. Teen maku on melko tiivis pienen lehtikoon ansiosta. Siinä on hieman juuresmaisia piirteitä, palkohernemäistä makeutta, vanhaa puuta, tupakkaisuutta ja metallisuutta. Puisten ja nahkaisten sävyjen tiiviys nousee hienolle tasolle voimakkaammassa haudutuksessa. Maussa on kohtuullisesti kitkeryyttä voimakkaaksi haudutettuna. Terhakka tee, jossa on selkeää ikääntyneisyyttä.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Menghai 1999 Pu'er Fang Cha
Arviosi