Meng Shan Piao Xue (2016)

Huippulaatuinen jasmiinitee Sichuanin maakunnan Meng-vuorelta. Vihreän teen ja jasmiinin maku toimivat täydellisesti yhdessä.

Varastossa
SKU
t157
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Meng Shan Piao Xue (2016) - 50g
10,00 €
Meng Shan Piao Xue (2016) - 100g
19,00 €
Meng Shan Piao Xue (2016) - 250g
45,00 €

Yleistä

Sichuanin maakunnan Meng Shan eli Meng-vuori on yksi kiinalaisen teentuotannon perinteikkäimmistä paikoista. Varhaisin maininta teentuotannosta vuorella ajoittuu ajanlaskun alkuun vuosina 206 eaa.-24 jaa. hallinneen Läntisen Han-dynastian aikaan. Kerrotaan, että viljelijä Wu Li Zhen löysi tuolloin vuoren rinteillä kasvavan teekasvin. Häntä pidetään Mengshanin ensimmäisten teetarhojen perustajana. Teentuotannon pitkästä historiasta vuorella kertoo se, että vuoren teetä käytettiin keisarihovien seremoniateenä aina Tang-dynastiasta (618-906 jaa.) Qing-dynastian (1644-1911 jaa.) aikoihin asti eli yli tuhat vuotta. Sadekausi kestää Meng-vuorella jopa yhdeksän kuukautta vuosittain ja lämpötila on viileä. Vuori sijaitsee Sichuanin maakunnassa olevalla suurella valuma-alueella, jonka ansiosta maaperä on erittäin hedelmällinen ja rikas.

Vuoren kuuluisimmat teelaadut ovat vihreä tee Meng Ding Gan Lu eli Meng-vuoren Huipun Makea Kaste ja keltainen tee Meng Ding Huang Ya eli Meng-vuoren Huipun Keltainen Silmu. Vuorella on tuotettu ja tuotetaan yhä myös joitain vähemmän tunnettuja kukkaisteelaatuja sekä punaisia, vihreitä ja valkoisia teelaatuja.

Tämä tee

Meng Shan Piao Xue eli Meng-vuoren Leijuva Lumi on huippulaatuinen vihreä jasmiinitee Sichuanin maakunnan Meng-vuorelta. Tee on poimittu varhain keväällä 2016. Jasmiininkukat varttuvat vasta loppukesästä, jolloin ne yhdistetään aiemmin keväällä poimittuun teehen. Teen lehtikoko on varsin pieni. Tasapaino teen ja jasmiinin välillä on erityisen hieno.

Maku

Kuivien lehtien tuoksussa on parfymaattista jasmiinia ja imelyyttä, Haudutetun teen tuoksu on yllättävän herkkä - siinä on hieno yhdistelmä vihreän teen vegetaalisuutta ja herkkää jasmiinia. Tuoksu on upean puhdas. Maussa on rehevää vihreää teetä upeasti jälkimaussa nousevaa jasmiinin raikkautta.

Hauduttaminen

Käytä reilu teelusikallinen lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Meng Shan Piao Xue (2016)
Your Rating