Meng Shan Hua Mao Feng (2018)

Korkealaatuinen jasmiinitee Sichuanin maakunnan Meng-vuorelta. Haudutetun teen tuoksu on uhkean jasmiininen. Raikkaan vihreä teen maku tuo teehen vehreää eloisuutta.

Varastossa
SKU
t247
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Meng Shan Hua Mao Feng - 50g
8,00 €
Meng Shan Hua Mao Feng - 100g
15,00 €
Meng Shan Hua Mao Feng - 250g
35,00 €

Yleistä

Sichuanin maakunnan Meng Shan eli Meng-vuori on yksi kiinalaisen teentuotannon perinteikkäimmistä paikoista. Varhaisin maininta teentuotannosta vuorella ajoittuu ajanlaskun alkuun vuosina 206 eaa.-24 jaa. hallinneen Läntisen Han-dynastian aikaan. Kerrotaan, että viljelijä Wu Li Zhen löysi tuolloin vuoren rinteillä kasvavan teekasvin. Häntä pidetään Mengshanin ensimmäisten teetarhojen perustajana. Teentuotannon pitkästä historiasta vuorella kertoo se, että vuoren teetä käytettiin keisarihovien seremoniateenä aina Tang-dynastiasta (618-906 jaa.) Qing-dynastian (1644-1911 jaa.) aikoihin asti eli yli tuhat vuotta. Sadekausi kestää Meng-vuorella jopa yhdeksän kuukautta vuosittain ja lämpötila on viileä. Vuori sijaitsee Sichuanin maakunnassa olevalla suurella valuma-alueella, jonka ansiosta maaperä on erittäin hedelmällinen ja rikas.

Vuoren kuuluisimmat teelaadut ovat vihreä tee Meng Ding Gan Lu eli Meng-vuoren Huipun Makea Kaste ja keltainen tee Meng Ding Huang Ya eli Meng-vuoren Huipun Keltainen Silmu. Vuorella on tuotettu ja tuotetaan yhä myös joitain vähemmän tunnettuja kukkaisteelaatuja sekä punaisia, vihreitä ja valkoisia teelaatuja.

Tämä tee

Meng Shan Hua Mao Feng eli Meng-vuoren Kukka Mao Feng on korkealaatuinen vihreä jasmiinitee Sichuanin maakunnan Meng-vuorelta.

Maku

Kuivien lehtien tuoksu upean intensiivinen. Jasmiinisuus on siirappisen paksua ja parfyymisen huumaavaa. Haudutetun teen intensiivinen makea jasmiini on täysin läsnä. Hienon vihreä teen ansiosta maku on upean raikas. Jasmiini tuo makuun yläsävelet ja vihreä tee tarjoaa raikkaan pohjan, jolla jasmiinin sävy pääsee parhaiten esiin. Raikas ja tuoksuva jasmiinitee!

Hauduttaminen

Käytä reilu teelusikallinen lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Meng Shan Hua Mao Feng (2018)
Arviosi