Meng Shan Chun Lu (2017)

Upean raikas vihreä tee Sichuanin kuuluisalta Meng-vuorelta. Lehdet on käsitelty kiemuran muotoisiksi. Siitä löytyy klassista vihreä teen makua ja erikoista eksoottista hedelmäisyyttä.

Varastossa
SKU
t003
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Meng Shan Chun Lu (2017) - 50g
7,00 €
Meng Shan Chun Lu (2017) - 100g
13,00 €

Yleistä

Sichuanin maakunnan Meng Shan eli Meng-vuori on yksi kiinalaisen teentuotannon perinteikkäimmistä paikoista. Varhaisin maininta teentuotannosta vuorella ajoittuu ajanlaskun alkuun vuosina 206 eaa.-24 jaa. hallinneen Läntisen Han-dynastian aikaan. Kerrotaan, että viljelijä Wu Li Zhen löysi tuolloin vuoren rinteillä kasvavan teekasvin. Häntä pidetään Mengshanin ensimmäisten teetarhojen perustajana. Teentuotannon pitkästä historiasta vuorella kertoo se, että vuoren teetä käytettiin keisarihovien seremoniateenä aina Tang-dynastiasta (618-906 jaa.) Qing-dynastian (1644-1911 jaa.) aikoihin asti eli yli tuhat vuotta. Sadekausi kestää Meng-vuorella jopa yhdeksän kuukautta vuosittain ja lämpötila on viileä. Vuori sijaitsee Sichuanin maakunnassa olevalla suurella valuma-alueella, jonka ansiosta maaperä on erittäin hedelmällinen ja rikas.

Vuoren kuuluisimmat teelaadut ovat vihreä tee Meng Ding Gan Lu eli Meng-vuoren Huipun Makea Kaste ja keltainen tee Meng Ding Huang Ya eli Meng-vuoren Huipun Keltainen Silmu. Vuorella on tuotettu ja tuotetaan yhä myös joitain vähemmän tunnettuja kukkaisteelaatuja sekä punaisia, vihreitä ja valkoisia teelaatuja.

Tämä tee

Tämän teen nimi on Meng Shan Chun Lu eli Meng Vuoren Kevään Kaste. Se on poimittu 25.3.2017 eli se on erittäin varhaista satoa. Maku on erittäin raikas ja siinä on aistittavissa Meng-vuoren parhaimmille teelaaduille tyypillinen eksoottinen hedelmäinen piirre. Tämä tee tarjoaa erittäin hyvää hinta-laatusuhdetta.

Maku

Kuivissa lehdissä on upean vehreä, villiketoinen ja eksoottisen hedelmäinen tuoksu. Haudutetuissa lehdissä on yhä eksoottista hedelmäisyyttä ja tavallaan hapokasta vehreyttä. Haudutetun teen tuoksu on eloisa ja vehreä. Siinä on klassista kiinalaisen vihreä teen vegetaalista sekä eksoottisia hedelmäisiä sävyjä. Teen maku on välittömän raikas ja vehreä. Siinä on mineraalisia sävyjä. Maku on hienolla tavalla varsin voimakas, mutta kuitenkin harmoninen. Jälkimaku on raikas ja polveilee hedelmäisten ja vegetaalisten sävyjen välillä.

Hauduttaminen

Käytä reilu teelusikallinen lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Meng Shan Chun Lu (2017)
Your Rating