Uusi

Meng Ding Gan Lu (2017)

Meng Vuoren Huipun Makea Kaste on Sichuanin Meng-vuoren kuuluisin teelaatu. Tämä varhainen poiminta on perinteiseen tapaan käsinkuivattu. Sen maku ja tuoksu on tasainen, mutta samalla monipuolinen.

Varastossa
SKU
t135
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Meng Ding Gan Lu (2017) - 25g
12,00 €
Meng Ding Gan Lu (2017) - 50g
24,00 €
Meng Ding Gan Lu (2017) - 100g
48,00 €

Yleistä

Sichuanin maakunnan Meng Shan eli Meng-vuori on yksi kiinalaisen teentuotannon perinteikkäimmistä paikoista. Varhaisin maininta teentuotannosta vuorella ajoittuu ajanlaskun alkuun vuosina 206 eaa.-24 jaa. hallinneen Läntisen Han-dynastian aikaan. Kerrotaan, että viljelijä Wu Li Zhen löysi tuolloin vuoren rinteillä kasvavan teekasvin. Häntä pidetään Mengshanin ensimmäisten teetarhojen perustajana. Teentuotannon pitkästä historiasta vuorella kertoo se, että vuoren teetä käytettiin keisarihovien seremoniateenä aina Tang-dynastiasta (618-906 jaa.) Qing-dynastian (1644-1911 jaa.) aikoihin asti eli yli tuhat vuotta. Sadekausi kestää Meng-vuorella jopa yhdeksän kuukautta vuosittain ja lämpötila on viileä. Vuori sijaitsee Sichuanin maakunnassa olevalla suurella valuma-alueella, jonka ansiosta maaperä on erittäin hedelmällinen ja rikas.

Vuoren kuuluisimmat teelaadut ovat vihreä tee Meng Ding Gan Lu eli Meng-vuoren Huipun Makea Kaste ja keltainen tee Meng Ding Huang Ya eli Meng-vuoren Huipun Keltainen Silmu. Vuorella on tuotettu ja tuotetaan yhä myös joitain vähemmän tunnettuja kukkaisteelaatuja sekä punaisia, vihreitä ja valkoisia teelaatuja.

Tämä tee

Tämä Gan Lu on poimittu keväällä 2017. Tarkka poimintapäivä oli 15.3.2017. Lehtien koko on pieni ja niitä peittää hieno karvapeite. Lehtien pieni koko vaikuttaa paljon teen tuoksuun ja makuun. Tämä laatu on perinteiseen tapaan käsinkuivattu.

Maku

Teenlehtien tuoksu on ketoisen kukkainen, yrttinen ja hieman kermainen. Haudutetun teen tuoksu on miedohko, hieman maitoinen ja paahteinen. Maku on mineraalinen ja raikas. Siinä on hieman pähkinäistä sävyä, kielen sivuilla tuntuvaa kutkutusta. Tämä on pehmeä ja makeahko tee. Sen hienous on tasaisessa maussa, jossa on maitoisuuden, pähkinäiden, yrttien ja vegetaalisuuden sävyjä.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80-90 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia. Parametreja on sovitettava kun käytetään esim. suurikokoista yli puolen litran haudutusastiaa. Teestä saa useita haudutuksia.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Meng Ding Gan Lu (2017)