Matcha Seiju (2017)

Tämä Seiju on korkealaatuisin Matcha-teemme Kyushun saarella toimivan Hoshino Seichaenin valikoimasta. Se on erittäin pehmeä ja sävykäs matcha-teelaatu.

Varastossa
SKU
t241
32,00 €

Yleistä

Matcha-tee on hienoksi jauhettua vihreää teetä. Tee tuotetaan samanlaisesta lehtimateriaalista kuin japanilainen haudutettava vihreä tee gyokuro. Teepensaat varjostetaan osin läpinäkyvillä kankailla noin 20 päivän ajaksi ennen lehtien poimintaa. Tämä aiheuttaa lehtien värin tummenemisen ja lehtien aminohappopitoisuuden kasvamisen. Lehdet höyrytetään nopeasti hapettumisen estämiseksi. Matchan tuottamiseen käytettäviä lehtiä ei kuitenkaan seuraavaksi rullata kuten gyokuron tai senchan kohdalla vaan lehtien annetaan kuivua ilman rullausta. Kuivatuista lehdistä poistetaan oksat ja lehtiruoti ja tuloksena on tenchaksi kutsuttua lehtimateriaalia. Tencha voidaan nyt jauhaa kivimyllyssä valmiiksi matcha-teeksi.

Matcha-teelaadut jaetaan tyypillisesti kahteen ryhmään sen mukaan onko tee tarkoitettu ns. ohuen teen eli usuchan tai paksun teen eli koichan valmistamiseen. Paksun teen valmistamiseen käytetään suhteessa suurempaa määrää matchaa minkä ansiosta tuloksena saadaan paksumpaa ja täyteläisemmän makuista teetä.

Japanilainen teetaide keskittyy matchan valmistamiseen, tarjoiluun ja nauttimiseen.

Tämä tee

Tämän huippulaatuisen matcha-teen on tuottanut Hoshino Seichaen, joka on Japanin eteläisimmällä pääsaarella Kyushulla Fukuokan alueen Yamessa toimiva teentuottaja. Tämä laadukas matcha sopii hyvin usuchan eli ohuen teen sekä koichan eli paksun teen valmistamiseen. Tee on kevätsadosta 2017.

Maku

Kuivan teen tuoksu on puuterisen aromikas, hedelmäisen makea ja hienostunut. Vispatun teen tuoksu on umamisen mehevä, kevyen paahteinen ja lämpimän vegetaalinen. Maku on erittäin pehmeä. Siinä on sävykästä vegetaalisuutta, josta nousee esiin erilaisia sävyjä. Maku on varsin täyteläinen ja tuntuu täyttävän pehmeänä koko suun. Seassa on rouheita vegetaalisia piirteitä. Maun mehevyys säilyy pitkään jälkimaussa ja lopulta vegetaalisuus tulee makeana ja palkoherneisenä enemmän esiin. Aivan lopuksi jäljelle jää vielä palkoherneiden rapsakkaa makeutta.

Valmistaminen

Matcha-teen perinteisiin valmistusvälineisiin kuuluu teekulho - chawan, teevispilä - chasen ja teelusikka - chashaku. Noin 1,5-2g Matcha-teetä vispataan noin 1dl 80-asteista vettä nopealla vispausliikkeellä niin, että teestä tulee kuohkeaa ja pinnalle muodostuu vaahtoa. Teepulveri voidaan sekoittaa veteen myös muilla tavoin, esim. vispilätyyppisellä maidonvaahdottimella tai se voidaan ravistaa pullossa, jossa on sekoitussiivilä sisällä.

Matchaa voidaan lisätä esim. jäätelön päälle tai smoothieen. Siitä valmistetut leivonnaiset ovat Aasiassa suuressa suosiossa.

Alla on video, jossa opastetaan matcha-teen valmistaminen juotavaksi. Videossa on käytössä eri matcha-teelaatu kuin tällä tuotesivulla.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Matcha Seiju (2017)
Your Rating