Uusi

Matcha Seihou (2017)

Tämä huippulaatuinen matcha-teelaatu Seihou on tuotettu Kyushun saarella Hoshinon kylässä. Saatavilla 20g kanisteri mahdollisimman tuoreena suoraan pakastimesta!

Varastossa
SKU
t240
28,00 €

Yleistä

Matcha-tee on hienoksi jauhettua vihreää teetä. Tee tuotetaan samanlaisesta lehtimateriaalista kuin japanilainen haudutettava vihreä tee gyokuro. Teepensaat varjostetaan osin läpinäkyvillä kankailla noin 20 päivän ajaksi ennen lehtien poimintaa. Tämä aiheuttaa lehtien värin tummenemisen ja lehtien aminohappopitoisuuden kasvamisen. Lehdet höyrytetään nopeasti hapettumisen estämiseksi. Matchan tuottamiseen käytettäviä lehtiä ei kuitenkaan seuraavaksi rullata kuten gyokuron tai senchan kohdalla vaan lehtien annetaan kuivua ilman rullausta. Kuivatuista lehdistä poistetaan oksat ja lehtiruoti ja tuloksena on tenchaksi kutsuttua lehtimateriaalia. Tencha voidaan nyt jauhaa kivimyllyssä valmiiksi matcha-teeksi.

Matcha-teelaadut jaetaan tyypillisesti kahteen ryhmään sen mukaan onko tee tarkoitettu ns. ohuen teen eli usuchan tai paksun teen eli koichan valmistamiseen. Paksun teen valmistamiseen käytetään suhteessa suurempaa määrää matchaa minkä ansiosta tuloksena saadaan paksumpaa ja täyteläisemmän makuista teetä.

Japanilainen teetaide keskittyy matchan valmistamiseen, tarjoiluun ja nauttimiseen.

Tämä tee

Tämän matchan on tuottanut Hoshino Seichaen, joka on Japanin eteläisimmällä pääsaarella Kyushulla Fukuokan alueen Yamessa toimiva teentuottaja. Teen nimessä Seihou on sama merkki kuin Hoshinon kylän nimessä. Loppuosa hou viittaa huippuun tai kärkeen. Tämä laadukas matcha sopii usuchan eli ohuen teen tai koichan eli paksun teen valmistamiseen. Tee on kevätsadosta 2017.

Maku

Kuivan teen tuoksu on herkän aromaattinen. Siinä on intensiivistä hedelmäistä makeutta ja kukkaisuuden sävyjä. Vispatun teen tuoksu on lempeä ja makean umaminen. Maku on pehmeä ja suun täyttävä. Suun katossa ja takaosassa tuntuu jämäkkä vegetaalinen sävy. Maku on laakea ja täyteläisen vegetaalinen ja hieman makea.

Valmistaminen

Matcha-teen perinteisiin valmistusvälineisiin kuuluu teekulho - chawan, teevispilä - chasen ja teelusikka - chashaku. Noin 1,5-2g Matcha-teetä vispataan noin 1dl 80-asteista vettä nopealla vispausliikkeellä niin, että teestä tulee kuohkeaa ja pinnalle muodostuu vaahtoa. Teepulveri voidaan sekoittaa veteen myös muilla tavoin, esim. vispilätyyppisellä maidonvaahdottimella tai se voidaan ravistaa pullossa, jossa on sekoitussiivilä sisällä.

Matchaa voidaan lisätä esim. jäätelön päälle tai smoothieen. Siitä valmistetut leivonnaiset ovat Aasiassa suuressa suosiossa.

Alla on video, jossa opastetaan matcha-teen valmistaminen juotavaksi. Videossa on käytössä eri matcha-teelaatu kuin tällä tuotesivulla.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Matcha Seihou (2017)
Your Rating