Matcha-iri Sencha Suehiro (2017)

Matcha-iri Sencha on Sencha-teetä, jossa on joukossa pulveritee Matchaa. Tämän Suehiro-laadun nimi tarkoittaa Vaurastumista. Tässä teessä käytetyn Matcha-teen laatu on korkea. Tuoksu on makea, karkkimainen ja pulverinen.

Varastossa
SKU
t209
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Suehiro - 200g
33,00 €

Yleistä

Kioton Ujissa toimiva Yamamasa Koyamaen on yksi japanin perinteisistä teetaloista. Se perustettiin vuonna 1861 ja toimii yhä perheyrityksenä. Japanilaisessa teeseremoniassa käytettävä pulveritee matcha on Yamamasa Koyamaenin tärkein tuote. Tuottajan teet tarjoavat Ujin klassista makua.

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Matcha-iri Sencha on Sencha-teetä, johon sekoitettu joukkoon pulveritee Matchaa. Yamamasa Koyamaen käyttää tälle teetyypille nimeä, joka kääntyy Tuoksuvaksi Vihreäksi Teeksi. Tällä tarkoitetaan Matcha-teestä tulevaa uniikkia varjostetun teen tuoksua.

Tämä tee

Tämän Matcha-iri Sencha -teelaadun nimi Suehiro. Suehiro on paitsi miehen nimi, mutta tarkoittaa myös avautuvaa viuhkaa tai vaurastumista. Teentuottaja Yamamasa Koyamaen varmasti tarkoittaa teen nimellä vaurastumista. Lehtitee on Senchaa, jossa on myös pieniä oksanpalasia Bancha-teen tyyliin. Lehtien pinnalla on ohut kerros Matcha-teetä. Matcha-teen laatu on tässä teessä korkea. Sen tunnistaa pulverisesta makeasta ja karkkimaisesta tuoksusta.

Maku

Kuivan teen tuoksu on matchan ansiosta pulverinen, raikkaan vehreä ja hieman karkkimainen. Haudutetun teen tuoksu on paahteisen vegetaalinen. Maussa tuntuu heti matchan mehevyys. Maussa on paksuutta ja kermaisuutta joka yhtyy rotevaan vegetaalisuuteen. Maku on intensiivinen ja jälkimaussa tuntuu jopa voimistuvan. Se tuntuu voimakkaana keskellä suuta. Tämä on kuin välimuoto senchasta ja matchasta. Jälkimaussa lopuksi tulee vielä umaminen rapsakka vegetaalinen piirre.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Matcha-iri Sencha Suehiro (2017)
Arviosi