Matcha-iri Sencha Kotobuki (2017)

Rating:
80% of 100

Matcha-iri Sencha on Sencha-teetä, jossa on joukossa pulveritee Matchaa. Tämä Kotobuki-laadun nimi tarkoittaa juhlimista. Senchan tuoksu ja maku on rouhean vegetaalinen ja hieman paahteinen. Matcha-tee tuo tuoksuun ja makuun samettista paksuutta.

Varastossa
SKU
t208
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Kotobuki - 200g
25,00 €

Yleistä

Kioton Ujissa toimiva Yamamasa Koyamaen on yksi japanin perinteisistä teetaloista. Se perustettiin vuonna 1861 ja toimii yhä perheyrityksenä. Japanilaisessa teeseremoniassa käytettävä pulveritee matcha on Yamamasa Koyamaenin tärkein tuote. Tuottajan teet tarjoavat Ujin klassista makua.

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Matcha-iri Sencha on Sencha-teetä, johon sekoitettu joukkoon pulveritee Matchaa. Yamamasa Koyamaen käyttää tälle teetyypille nimeä, joka kääntyy Tuoksuvaksi Vihreäksi Teeksi. Tällä tarkoitetaan Matcha-teestä tulevaa uniikkia varjostetun teen tuoksua.

Tämä tee

Tämän Matcha-iri Sencha -teelaadun nimi Kotobuki tarkoittaa juhlimista tai pitkää ikää. Lehtitee on Senchaa, jossa on myös pieniä oksanpalasia Bancha-teen tyyliin. Lehtien pinnalla on ohut kerros Matcha-teetä.

Maku

Kuivan teen tuoksu on pulverinen, kuiva, hyvin kevyen paahteinen ja hieman karkkimainen. Haudutetussa teessä on rouhea paahteinen ja vegetaalinen Senchan tuoksu. Matcha tuo tuoksuun täyteläistä vegetaalisuutta, jonka ansiosta tuoksuvalli on mehevä ja paksu. Maku on hieman paahteisen vegetaalinen. Jälkimaussa maku raikastuu ja siihen tulee mineraalista sävyä. Teen suutuntuma on paksu ja samettinen.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Matcha-iri Sencha Kotobuki (2017)
Arviosi