Matcha - Daifuku (Kanbayashi, Uji) 20g

Kanbayashi on Kioton alueen kuuluisa teentuottaja, jolla on n. 450 vuoden historia. Tämä Daifuku-matcha-laatu on Kanbayashi matcha-valikoimassa laadukas peruslaatu, jota myydään ainoastaan Kiotossa (ja Teepolulla!) Maku on rotevahko ja jänteikkään vegetaalinen.

18,00 €
Saatavuus: Varastossa
SKU
t367

Yleistä

450 vuotta sitten Kanbayashin perhe aloitti teen tuottamisen Japanin hallitsijakastille Kioton Ujissa. Perhe nousi merkittävimmäksi japanilaisen seremoniateen matchan tuottajaksi ja se nimitettiin Tokugawa-shogunaatin ja keisarillisen hovin teentuottajaksi. Perhe jatkaa pitkää perinnettään korkealaatuisen matchan ja muun japanilaisen teen tuottajana.

Matcha-tee on hienoksi jauhettua vihreää teetä. Tee tuotetaan samanlaisesta lehtimateriaalista kuin japanilainen haudutettava vihreä tee gyokuro. Teepensaat varjostetaan osin läpinäkyvillä kankailla noin 20 päivän ajaksi ennen lehtien poimintaa. Tämä aiheuttaa lehtien värin tummenemisen ja lehtien aminohappopitoisuuden kasvamisen. Lehdet höyrytetään nopeasti hapettumisen estämiseksi. Matchan tuottamiseen käytettäviä lehtiä ei kuitenkaan seuraavaksi rullata kuten gyokuron tai senchan kohdalla vaan lehtien annetaan kuivua ilman rullausta. Kuivatuista lehdistä poistetaan oksat ja lehtiruoti ja tuloksena on tenchaksi kutsuttua lehtimateriaalia. Tencha voidaan nyt jauhaa kivimyllyssä valmiiksi matcha-teeksi.

Matcha-teelaadut jaetaan tyypillisesti kahteen ryhmään sen mukaan onko tee tarkoitettu ns. ohuen teen eli usuchan tai paksun teen eli koichan valmistamiseen. Paksun teen valmistamiseen käytetään suhteessa suurempaa määrää matchaa minkä ansiosta tuloksena saadaan paksumpaa ja täyteläisemmän makuista teetä.

Japanilainen teetaide keskittyy matchan valmistamiseen, tarjoiluun ja nauttimiseen.

Tämä tee

Tämä Daifuku on Kanbayashin valikoimassa hyvä peruslaatu, jota myydään ainoastaan Kiotossa (ja Teepolulla!)

Maku

Kuivassa teessä on makeismainen kujeilevan makea ja raikas tuoksu. Vispattuna tuoksu on melko mehevä, sävykkään vegetaalinen ja hieman paahteinen. Maku on rotevahko ja jänteikkään vegetaalinen. Tee ei ole erityisen umaminen tai täyteläinen vaan pikemminkin vegetaalisen jämäkkä. Maku on jänteikkään vegetaalisuuden ansiosta melko pitkä. Pitkällä jälkimaussa maku alkaa makeutumaan ja muuttuu raikkaan palkoherneiseksi.

Valmistaminen

Matcha-teen perinteisiin valmistusvälineisiin kuuluu teekulho - chawan, teevispilä - chasen ja teelusikka - chashaku. Noin 1,5-2g Matcha-teetä vispataan noin 1dl 80-asteista vettä nopealla vispausliikkeellä niin, että teestä tulee kuohkeaa ja pinnalle muodostuu vaahtoa. Teepulveri voidaan sekoittaa veteen myös muilla tavoin, esim. vispilätyyppisellä maidonvaahdottimella tai se voidaan ravistaa pullossa, jossa on sekoitussiivilä sisällä.

Matchaa voidaan lisätä esim. jäätelön päälle tai smoothieen. Siitä valmistetut leivonnaiset ovat Aasiassa suuressa suosiossa.

Alla on video, jossa opastetaan matcha-teen valmistaminen juotavaksi. Videossa on käytössä eri matcha-teelaatu kuin tällä tuotesivulla.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Matcha - Daifuku (Kanbayashi, Uji) 20g
Arviosi