Margaret's Hope FTGFOP1 (2016 2nd Flush)

Tämä on 2016 toisen poiminnan Darjeeling musta tee Margaret's Hope -teetilalta. Tee on liki täysin hapettunutta ja se tarjoaa hienoja puisia, kypsän hedelmäisiä ja yrttisiä sävyjä.

Varastossa
SKU
t117
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Margaret's Hope FTGFOP1 (2016 2nd Flush) - 75g
7,50 €
Margaret's Hope FTGFOP1 (2016 2nd Flush) - 150g
14,00 €
Margaret's Hope FTGFOP1 (2016 2nd Flush) - 300g
25,00 €

Yleistä

Darjeeling on kaupunki Intiassa Länsi-Bengalin osavaltiossa mahtavan Himalayan alarinteillä. Alue on erityisen tunnettu mustista teelaaduistaan, joita sanotaan mustan teen shampanjaksi. Alueen teetarhojen korkeus vaihtelee muutamasta sadasta metristä yli kahteen kilometriin.

Korkeuden ja ilmaston viileyden ansiosta teenviljely on kausiluonteista eikä teetä poimita vuoden kylmään aikaan marraskuusta tammikuuhun. Tämän ansiosta keväällä teenpoiminnan alkaessa lehtiin on kertynyt suuri määrä makuaineita ja kevätsato on erittäin laadukas. Teetä poimitaan helmikuusta marraskuulle. Tärkein aika on kevään ensimmäiset kaksi kuukautta. Tänä aikana poimittua teetä sanotaan ensipoiminnan teeksi (first flush). Ensipoiminnan tee on kaikista herkkäaromisin, sillä pensaista poimitaan erityisesti pienimpiä lehtiä joiden aromikkuus on huipussaan talven jälkeen. Erityisesti ensipoiminnan teet kuivataan voimakkaasti minkä takia lehti ei hapetusvaiheessa hapetu täysin ja jää usein erittäin vihreäksi. Tätä erittäin vihreää tyyliä suosistaan monilla Darjeelingin teen markkina-alueilla ja tämän takia suurin osa teetarhoista tuottaa erityisesti ensipoiminnan teet erityisen vihreinä. Toinen poiminta eli second flush suoritetaan toukokuun ja kesäkuun aikana. Tee käsitellään usein hieman tummemmaksi ja niinpä ne muistuttavat enemmän normaalia mustaa teetä. Tee on aromeiltaan ja maultaan ensipoimintaa kypsempää ja raskaampaa. Toista poimintaa seuraa sateinen monsuunikausi. Tänä aikana poimitaan teetä, mutta sen laatu on yleensä heikompi. Sateiden jälkeen poimitaan vielä syyspoiminnan teet.

Tämä tee

Tämä Margaret's Hope Darjeeling musta tee on 2016 toisesta poiminnasta. Tämä tarkoittaa sitä, että se on poimittu alkukesällä. Lehti on melkein täysin hapettunutta, jonka ansiosta siinä on hienoja puisia, kypsän hedelmäisiä ja yrttisiä sävyjä. Margaret's Hope teetila on Rainforest Alliance ja Ethical Tea Partnership -sertifioitu. Tämä tarkoittaa sitä, että teetila toimii työntekijöitään ja ympäristöään kunnioittaen.

Maku

Kuivien lehtien tuoksu on hieman imelän hedelmäinen, rypäleinen, hennon puinen, mausteinen ja yrttinen. Haudutettujen lehtien tuoksu on nektarisen kukkainen, kevyen paahteinen, imelän hedelmäinen. Haudutetun teen tuoksussa esiin tulee klassista mustan teen tuoksua, johon sekoitettuu lämmintä hedelmäisyyttä, mineraalisuutta ja etäistä puista mausteisuutta. Maku on kipakan raikas. Siinä on hieman hapanta hedelmäisyyttä ja tiettyä kihelmöivyyttä. Se tuo mieleen syksyn lämpimät värit. Jälkimaku kehittyy hiljalleen melko rouhein puun ja hedelmien sävyin. Maussa on jatkuvasti mukana mineraalisia sävyjä. Hieno tasapainoinen tee, jossa mesiset kukkaiset ja hedelmäiset sävyt yhdistyvät vaihteleviin puun sävyihin.

Hauduttaminen

Teenlehtiä tarvitaan noin ruokalusikallinen. Voit käyttää kiehahtanutta vettä tai antaa sen hieman jäähtyä ennen lehdille kaatamista. Matalampi lämpötila tuottaa hieman erilaista tulosta. Jos tee haudutetaan pienessä alle 500ml teekannussa, voi samoja lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Tällöin haudutusaika on noin 1-3 minuuttia. Suuremmassa kannussa haudutusajan on oltava pidempi: 3-5 minuuttia. Tällöin lehdistä saa vain yhden hyvän haudutuksen.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Margaret's Hope FTGFOP1 (2016 2nd Flush)
Arviosi