Mang Bing 2014 Gao Shan Sheng Tai

2014 sheng pu'er Zhengkangin piirikunnasta läheltä Burman rajaa. Tee tarjoilee intensiivistä tuoreen puun sävyjä sekä eksoottisten hedelmäisyyttä. Teen intensiivinen maku johtaa pitkään nousevaan jälkimakuun joka hiljalleen makeutuu.

Varastossa
SKU
t558
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Mang Bing 2014 Gao Shan Sheng Tai - 35g
12,00 €
Mang Bing 2014 Gao Shan Sheng Tai - 200g kakku
56,00 €

Yleistä

Lincangin prefektuuri sijaitsee pohjoiseen kahdesta toisesta merkittävimmästä pu'er-teen tuotantoalueesta Pu'erista ja Xishuangbannasta. Vaikka Lincangissa tuotetaan suuria määriä pu'er-teetä ja myös Yunnanin mustaa teetä Dian Hongia, se on kuitenkin pu'er-teen maantieteessä tavallaan raja-aluetta. Lincangin alueen pu'erit ovat usein hedelmäisempiä sävyltään kuin esimerkiksi Xishuangbannan teet. Hedelmäisyyden lisäksi näistä teelaaduista löytyy puista, mineraalista ja ruohoista sävyä. Sävyt ovat keskimääräistä kevyempiä, mutta monet Lincangin pu'er-teet ovat kuitenkin erittäin voimallisia.

Tämä pu'er-tee on tuotettu Lincangin prefektuurin läntisessä osassa Zhengkang-nimisessä piirikunnassa, joka sijaitsee vasten Burman rajaa. Piirikunta ei ole yhtä tunnettu teestään kuin siitä suoraan idässä sijaitseva Yongden piirikunta. Zhengkangissa on kuitenkin tuotettu teetä Ming-dynastian ajoilta asti useita vuosisatoja sitten. Piirikunnan alueella yli 80% teestä koostuu vanhoista teepuista.

Tämä tee

Tämän pu'erin on tuottanut Lincangin prefektuurin Zhengkang-piirikunnassa toimiva Mang Bing -niminen teentuottaja. Teen nimi Gao Shan Sheng Tai tarkoittaa Korkean Vuoriston Villiteetä. Tee on tuotettu ns. puolivilleistä teepuista, jotka on istutettu, mutta tarhassa kasvaa muita kasveja eikä teepuita lannoiteta tai muuten hoideta. Teekakku on 200g kokoinen ja puristettu korkealla painolla. Tämä tekee kakusta erittäin kovan. Lehtikoko on melko pientä. Teenlehdet hajoavat helposti kun niitä erottaa kakusta. Tämän takia tee on hieman haastava hauduttaa, mutta sopivalla haudutuksella tee on erittäin intensiivistä ja maukasta.

Maku

Kuivassa teessä on rehevä intensiivinen puinen ja hedelmäisen ruohoinen tuoksu. Haudutettuna teestä löytyy intensiivisiä tuoreen puun sävyjä ja eksoottisten hedelmien sävyjä. Haudutettuna teestä tulee helposti intensiivistä, joka johtaa erittäin pitkään nousevaan jälkimakuun joka hiljalleen makeutuu.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Mang Bing 2014 Gao Shan Sheng Tai
Arviosi