Mae Salong Si Ji Chun (2019)

Si Ji Chun eli Neljä Vuodenaikaa -lajikkeen pensaista Pohjois-Thaimaassa poimittu korkealaatuinen wulong-tee. Haudutetun teen tuoksu on hieno yhdistelmä eloisaa vegetaalisuutta ja sävykästä kukkaisuutta. Maku on rapsakan ja eloisan makea sekä kukkaisen vegetaalinen.

Varastossa
SKU
t153
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Mae Salong Si Ji Chun (2019) - 50g
Normaali hinta 7,50 € Tarjoushinta 5,50 €

Yleistä

Thaimaassa tuotetaan teetä lähinnä maan pohjoisimmassa Chiang Rai -provinssissa. Teentuotannon saapuminen Thaimaahan tapahtui Kiinan sisällissodan jälkimainingeissa. Kommunisteja vastustavia Yunnanilaisia Kuomintangin joukkoja pakeni Kiinasta Burmaan vuonna 1949. Tämä ryhmä hajosi lopulta pienempiin ryhmiin, joista osa asettui asumaan Thaimaan pohjoisosaan. Teenviljelyä harjoittavat lähinnä tämän ryhmän jälkeläiset. Pohjois-Thaimaan teet ovat Taiwanilaisista teepensaslajikkeista tuotettua korkean vuoriston teetä. Myös käsittelymenetelmät ovat Taiwanilaiselle teelle tyypillisiä. Tärkeimmät lajikkeet ovat nro. 12, joka tunnetaan myös nimellä Jin Xuan sekä nro. 17, jota kutsutaan myös nimillä Qingxin ja Luanze.

Tämä tee

Tämä tee on tuotettu Chiang Rai -provinssin Mae Salongin(nyk. Santikhiri) kylässä tammikuussa 2019. Kylä sijaitsee noin 1600 metrin korkeudella. Tee on tuotettu Si Ji Chun -pensaslajikkeen lehdistä. Si Ji Chun käännetään normaalisti muotoon Neljä Vuodenaikaa, vaikka tarkempi käännös olisi Neljä Vuodenaikaa Kevättä tai Kevät Neljänä Vuodenaikana. Pensaslajikkeen nimi johtuu siitä, että se tuottaa kukkea-aromista teetä ympäri vuoden. Tyypillisesti vihreiden wulong-teelaatujen kohdalla kevätsato on kukkeampiarominen kuin muina aikoina poimittu tee.

Maku

Kuivan teen tuoksu on kukkainen ja villin vegetaalinen. Siitä löytyy makeaa hapokasta sävyä, jonka takia tuoksu vaikuttaa enemmän kukkaiselta kuin vihannesmaiselta. Haudutetun teen tuoksu on myös hieno yhdistelmä eloisaa vegetaalisuutta ja sävykästä kukkaisuutta. Teen maku on harvinaisen hyvin linjassa tuoksu kanssa. Se on rapsakan ja eloisan makea sekä kukkaisen vegetaalinen. Maku tuntuu nousevan jälkimakua kohden. Upean luonteikas wulong.

Hauduttaminen

Tämä tee voidaan muiden wulong-teelaatujen tapaan hauduttaa saviteekannussa, mutta jos pitää erityisesti herkistä kukkeista aromeista, toimii lasinen tai posliininen astia paremmin. Hauduttamiseen käytetään sata-asteista vettä. Jos käytössä on yli 500ml tilavuuksinen teekannu, voidaan lehtiä käyttää 3-4g eli noin ruokalusikallinen. Lehtiä haudutetaan 2-3 minuuttia. Jos käytössä on pienikokoinen(50-300ml) teekannu, jota voidaan käyttää gongfu-hauduttamiseen, lehtien määrä on noin 3-4g 100ml kohden. Haudusten pituus on 20-30 sekuntia. Ensimmäisen haudutuksen voi tehdä pidempänä, sillä kuivista lehdistä ei aluksi haudu tehokkaasti makuaineita.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Mae Salong Si Ji Chun (2019)
Arviosi