Mae Salong Qingxin (2022)

Tämä vaaleapaahtoinen wulong-tee on poimittu Pohjois-Thaimaassa 2022 tammikuussa. Tee on poimittu arvostetusta Qingxin-pensaslajikkeesta. Teen tuoksussa on hieman kermaisuutta sekä paahteisuutta syvän kukkaisella taustalla. Teen maku on kukkainen ja samalla rotevan mineraalinen. Jälkimaku on pitkä ja voimakas.

Varastossa
SKU
t526
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Mae Salong Qingxin 2022 - 50g
8,00 €
Mae Salong Qingxin 2022 - 200g
29,00 €

Yleistä

Thaimaassa tuotetaan teetä lähinnä maan pohjoisimmassa Chiang Rai -provinssissa. Teentuotannon saapuminen Thaimaahan tapahtui Kiinan sisällissodan jälkimainingeissa. Kommunisteja vastustavia Yunnanilaisia Kuomintangin joukkoja pakeni Kiinasta Burmaan vuonna 1949. Tämä ryhmä hajosi lopulta pienempiin ryhmiin, joista osa asettui asumaan Thaimaan pohjoisosaan. Teenviljelyä harjoittavat lähinnä tämän ryhmän jälkeläiset. Pohjois-Thaimaan teet ovat Taiwanilaisista teepensaslajikkeista tuotettua korkean vuoriston teetä. Myös käsittelymenetelmät ovat Taiwanilaiselle teelle tyypillisiä. Tärkeimmät lajikkeet ovat nro. 12, joka tunnetaan myös nimellä Jin Xuan sekä nro. 17, jota kutsutaan myös nimellä Qingxin.

Tämä tee

Tämä tee on tuotettu Chiang Rai -provinssin Mae Salongin -vuorella tammikuussa 2022. Teetarhat sijaitsevat noin 900 metrin korkeudella. Tuottajan mukaan tee on kasvatettu ilman synteettisten torjunta-aineiden käyttöä. Tee on tuotettu lajikkeesta nro 17, jota kutsutaan myös nimellä Qingxin. Tämä on kenties arvostetuin korkean vuoriston teelajike Taiwanissa, jossa sitä viljellään useilla kuuluisilla teevuorilla, jolloin teessä voidaan tarkastella kasvuvuoren piirteitä.

Maku

Teen tuoksussa on hieman kermaisuutta sekä paahteisuutta syvän kukkaisella taustalla. Teen maku on kukkainen ja samalla rotevan mineraalinen. Jälkimaku on pitkä ja voimakas.

Hauduttaminen

Tämä tee voidaan muiden wulong-teelaatujen tapaan hauduttaa saviteekannussa, mutta jos pitää erityisesti herkistä kukkeista aromeista, toimii lasinen tai posliininen astia paremmin. Hauduttamiseen käytetään sata-asteista vettä. Jos käytössä on yli 500ml tilavuuksinen teekannu, voidaan lehtiä käyttää 3-4g eli noin ruokalusikallinen. Lehtiä haudutetaan 2-3 minuuttia. Jos käytössä on pienikokoinen(50-300ml) teekannu, jota voidaan käyttää gongfu-hauduttamiseen, lehtien määrä on noin 3-4g 100ml kohden. Haudusten pituus on 20-30 sekuntia. Ensimmäisen haudutuksen voi tehdä pidempänä, sillä kuivista lehdistä ei aluksi haudu tehokkaasti makuaineita.

Katso tämän teen esittelyvideo Teepolkun Youtube-kanavalla alla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Mae Salong Qingxin (2022)
Arviosi