Mae Salong Luanze (2019)

Upean kukkea luanze-lajikkeen pensaista poimittu wulong-tee Thaimaan Mae Salong -vuorelta. Kuivien teenlehtien tuoksu on makean kukkainen. Siitä löytyy hapokkaita sävyjä, jotka tuovat mieleen punaiset marjat ja viinirypäleet. Haudutetun teen tuoksu on kompleksinen yhdistelmä paahteisuutta, kukkaisuutta, maitoisuutta ja marjaisuutta.

Varastossa
SKU
t152
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Mae Salong Luanze (2019) - 50g
Normaali hinta 8,00 € Tarjoushinta 5,50 €
Mae Salong Luanze (2019) - 200g
Normaali hinta 30,00 € Tarjoushinta 20,00 €

Yleistä

Thaimaassa tuotetaan teetä lähinnä maan pohjoisimmassa Chiang Rai -provinssissa. Teentuotannon saapuminen Thaimaahan tapahtui Kiinan sisällissodan jälkimainingeissa. Kommunisteja vastustavia Yunnanilaisia Kuomintangin joukkoja pakeni Kiinasta Burmaan vuonna 1949. Tämä ryhmä hajosi lopulta pienempiin ryhmiin, joista osa asettui asumaan Thaimaan pohjoisosaan. Teenviljelyä harjoittavat lähinnä tämän ryhmän jälkeläiset. Pohjois-Thaimaan teet ovat Taiwanilaisista teepensaslajikkeista tuotettua korkean vuoriston teetä. Myös käsittelymenetelmät ovat Taiwanilaiselle teelle tyypillisiä. Tärkeimmät lajikkeet ovat nro. 12, joka tunnetaan myös nimellä Jin Xuan sekä nro. 17, jota kutsutaan myös nimillä Qingxin ja Luanze.

Tämä tee

Tämä tee on tuotettu Chiang Rai -provinssin Mae Salongin(nyk. Santikhiri) kylässä tammikuussa 2019. Kylä sijaitsee noin 1600 metrin korkeudella. Tuottajan mukaan tee on kasvatettu ilman synteettisten torjunta-aineiden käyttöä. Tee on tuotettu lajikkeesta nro 17, jota kutsutaan myös nimellä Luanze ja Qingxin. Tämä on kenties arvostetuin korkean vuoriston teelajike Taiwanissa, jossa sitä viljellään useilla kuuluisilla teevuorilla, jolloin teessä voidaan tarkastella kasvuvuoren piirteitä. Mae Salongin nro 17 heijastelee Thaimaan trooppisia piirteitä upealla kukkeudellaan.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on makean kukkainen. Siitä löytyy hapokkaita sävyjä, jotka tuovat mieleen punaiset marjat ja viinirypäleet. Haudutetun teen tuoksu on kompleksinen yhdistelmä paahteisuutta, kukkaisuutta, maitoisuutta ja marjaisuutta. Maku on jänteikkään kukkainen. Suussa maku etenee hieman kuin parfyymi ollen aluksi terävä, mutta edetessään pehmenee ja paljastaa uusia sävyjä. Upea pitkä jälkimaku!

Hauduttaminen

Tämä tee voidaan muiden wulong-teelaatujen tapaan hauduttaa saviteekannussa, mutta jos pitää erityisesti herkistä kukkeista aromeista, toimii lasinen tai posliininen astia paremmin. Hauduttamiseen käytetään sata-asteista vettä. Jos käytössä on yli 500ml tilavuuksinen teekannu, voidaan lehtiä käyttää 3-4g eli noin ruokalusikallinen. Lehtiä haudutetaan 2-3 minuuttia. Jos käytössä on pienikokoinen(50-300ml) teekannu, jota voidaan käyttää gongfu-hauduttamiseen, lehtien määrä on noin 3-4g 100ml kohden. Haudusten pituus on 20-30 sekuntia. Ensimmäisen haudutuksen voi tehdä pidempänä, sillä kuivista lehdistä ei aluksi haudu tehokkaasti makuaineita.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Mae Salong Luanze (2019)
Arviosi