Mae Salong Hong (2015)

Tämä musta tee on tuotettu Pohjois-Thaimaassa Mae Salong -vuorella. Tee on suurilehtistä, sillä se tuotetaan samoista lajikkeista kuin vuoren oolong-teet. Maku on rakenteeltaan oolong-teelaatuja muistuttava.

Ei varastossa
SKU
t002
Grouped product items
Tuotenimi
Mae Salong Hong (2015) - 50g
6,00 €
Mae Salong Hong (2015) - 100g
11,50 €

Yleistä

Thaimaassa tuotetaan teetä lähinnä maan pohjoisimmassa Chiang Rai -provinssissa. Teentuotannon saapuminen Thaimaahan tapahtui Kiinan sisällissodan jälkimainingeissa. Kommunisteja vastustavia Yunnanilaisia Kuomintangin joukkoja pakeni Kiinasta Burmaan vuonna 1949. Tämä ryhmä hajosi lopulta pienempiin ryhmiin, joista osa asettui asumaan Thaimaan pohjoisosaan. Teenviljelyä harjoittavat lähinnä tämän ryhmän jälkeläiset. Pohjois-Thaimaan teet ovat Taiwanilaisista teepensaslajikkeista tuotettua korkean vuoriston teetä. Myös käsittelymenetelmät ovat Taiwanilaiselle teelle tyypillisiä. Tärkeimmät lajikkeet ovat nro. 12, joka tunnetaan myös nimellä Jin Xuan sekä nro. 17, jota kutsutaan myös nimillä Qingxin ja Luanze.

Tämä tee

Tämä tee on tuotettu Chiang Rai -provinssin Mae Salongin(nyk. Santikhiri) kylässä tammi-helmikuussa 2015. Kylä sijaitsee noin 1600 metrin korkeudella. Tämä musta tee on poimittu samoista lajikkeista kuin mistä vuorella tuotetaan oolong-teelaatuja. Tämän ansiosta tee on suurilehtistä ja normaalia mustaa teetä miedompaa.

Maku

Kuivissa lehdissä on kuivattuja punaisia hedelmiä muistuttava imelä tuoksu - viinikumeja muistuttavaa karkkimaisuutta. Lämmitetyssä astiassa kuivien lehtien tuoksuun tulee hieman yllättäen kypsennettyjä marjoja, kenties mustikkapiirakkaa muistuttava tuoksu. Haudutetun teen tuoksussa puinen viljainen paahteisuus on hieman aiempaa selvempänä esillä ja kypsä punahedelmäisyys on enemmän taustalla. Maun rakenne on enemmän oolongia muistuttava ollen pitkä ja tasaisesti kehittyvä. Tee on aluksi mieto suussa, mutta voimakkuus nousee ja maku jatkuu pitkälle jälkimakuun.

Hauduttaminen

Tämä tee voidaan oolong-teelaatujen tapaan hauduttaa saviteekannussa, mutta jos pitää erityisesti herkistä kukkeista aromeista, toimii lasinen tai posliininen astia paremmin. Hauduttamiseen käytetään sata-asteista vettä. Jos käytössä on yli 500ml tilavuuksinen teekannu, voidaan lehtiä käyttää 3-4g eli reipas ruokalusikallinen. Lehtiä haudutetaan 3-5 minuuttia. Jos käytössä on pienikokoinen(50-300ml) teekannu, jota voidaan käyttää gongfu-hauduttamiseen, lehtien määrä on noin 3-4g 100ml kohden. Haudusten pituus on 20-30 sekuntia. Ensimmäisen haudutuksen voi tehdä pidempänä, sillä kuivista lehdistä ei aluksi haudu tehokkaasti makuaineita.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Mae Salong Hong (2015)
Arviosi