Mae Salong Dong Ding (2021)

Pallomainen paahdettu wulong-tee Pohjois-Thaimaasta Mae Salong -vuorelta. Tee on ns. talvisatoa, joka on alueen paraslaatuisin sato ja poimittiin vuodenvaihteessa 2020-2021. Maku alkaa välittömästi jylhän paahteisena. Maku tarjoaa paahteen lisäksi raikasta yrttisyyttä, joka nousee esiin ja jatkuu jälkimakuun.

Varastossa
SKU
t452
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Mae Salong Dong Ding (2021) - 50g
7,50 €
Mae Salong Dong Ding (2021) - 200g
29,00 €

Yleistä

Thaimaassa tuotetaan teetä lähinnä maan pohjoisimmassa Chiang Rai -provinssissa. Teentuotannon saapuminen Thaimaahan tapahtui Kiinan sisällissodan jälkimainingeissa. Kommunisteja vastustavia Yunnanilaisia Kuomintangin joukkoja pakeni Kiinasta Burmaan vuonna 1949. Tämä ryhmä hajosi lopulta pienempiin ryhmiin, joista osa asettui asumaan Thaimaan pohjoisosaan. Teenviljelyä harjoittavat lähinnä tämän ryhmän jälkeläiset. Pohjois-Thaimaan teet ovat Taiwanilaisista teepensaslajikkeista tuotettua korkean vuoriston teetä. Myös käsittelymenetelmät ovat Taiwanilaiselle teelle tyypillisiä. Tärkeimmät lajikkeet ovat nro. 12, joka tunnetaan myös nimellä Jin Xuan sekä nro. 17, jota kutsutaan myös nimillä Qingxin ja Luanze.

Tämä tee

Tämä tee on tuotettu Chiang Rai -provinssin Mae Salongin(nyk. Santikhiri) kylässä vuodenvaihteessa 2020-2021. Kylä sijaitsee noin 1600 metrin korkeudella. Tämä tee on tuottajan tulkinta taiwanilaisesta Dong Ding -teestä, jota tuotetaan Dong Ding -vuorella. Se on hieman tummempaa paahtoa edustava pallomainen wulong-tee.

Maku

Lehdissä on uunista tulleen leivän paahteista sävyä, hieman lakritsaa, hiilimäisyyttä ja makeutta. Maljassa tuoksu on voimakkaan ja siirappisen paahteinen. Tämän taustalta erottuu minttuista raikkautta, hieman heinäisyyttä ja vaimeaa kukkaisuutta. Maku alkaa välittömästi jylhän paahteisena. Maku tarjoaa paahteen lisäksi raikasta yrttisyyttä, joka nousee esiin ja jatkuu jälkimakuun.

Hauduttaminen

Tämä tee voidaan muiden wulong-teelaatujen tapaan hauduttaa saviteekannussa, mutta jos pitää erityisesti herkistä kukkeista aromeista, toimii lasinen tai posliininen astia paremmin. Hauduttamiseen käytetään sata-asteista vettä. Jos käytössä on yli 500ml tilavuuksinen teekannu, voidaan lehtiä käyttää 3-4g eli noin ruokalusikallinen. Lehtiä haudutetaan 2-3 minuuttia. Jos käytössä on pienikokoinen(50-300ml) teekannu, jota voidaan käyttää gongfu-hauduttamiseen, lehtien määrä on noin 3-4g 100ml kohden. Haudusten pituus on 20-30 sekuntia. Ensimmäisen haudutuksen voi tehdä pidempänä, sillä kuivista lehdistä ei aluksi haudu tehokkaasti makuaineita.

Katso tämän teen videoesittely Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Mae Salong Dong Ding (2021)
Arviosi