Luomu Matcha FI-EKO-201 40g

Laadukas luomusertifioitu matcha Hoshinon kylästä Kyushun saarelta Japanista. Saatavilla 40g kanisteri mahdollisimman tuoreena suoraan pakastimesta! Kuivan teen tuoksu on kepeän kirkas, karkkinen ja hieman kermainen. Maku on kermainen ja runsaan vegetaalinen. Jälkimaussa on kevyttä umamia.

29,00 €
Saatavuus: Varastossa
SKU
t235

Yleistä

Matcha-tee on hienoksi jauhettua vihreää teetä. Tee tuotetaan samanlaisesta lehtimateriaalista kuin japanilainen haudutettava vihreä tee gyokuro. Teepensaat varjostetaan osin läpinäkyvillä kankailla noin 20 päivän ajaksi ennen lehtien poimintaa. Tämä aiheuttaa lehtien värin tummenemisen ja lehtien aminohappopitoisuuden kasvamisen. Lehdet höyrytetään nopeasti hapettumisen estämiseksi. Matchan tuottamiseen käytettäviä lehtiä ei kuitenkaan seuraavaksi rullata kuten gyokuron tai senchan kohdalla vaan lehtien annetaan kuivua ilman rullausta. Kuivatuista lehdistä poistetaan oksat ja lehtiruoti ja tuloksena on tenchaksi kutsuttua lehtimateriaalia. Tencha voidaan nyt jauhaa kivimyllyssä valmiiksi matcha-teeksi.

Matcha-teelaadut jaetaan tyypillisesti kahteen ryhmään sen mukaan onko tee tarkoitettu ns. ohuen teen eli usuchan tai paksun teen eli koichan valmistamiseen. Paksun teen valmistamiseen käytetään suhteessa suurempaa määrää matchaa minkä ansiosta tuloksena saadaan paksumpaa ja täyteläisemmän makuista teetä.

Japanilainen teetaide keskittyy matchan valmistamiseen, tarjoiluun ja nauttimiseen.

Tämä tee

Tämän luomusertifioidun (valvova viranomainen FI-EKO-201) matchan on tuottanut Hoshino Seichaen, joka on Japanin eteläisimmällä pääsaarella Kyushulla Fukuokan alueen Yamessa toimiva teentuottaja. Tämä laadukas matcha sopii hyvin usuchan eli ohuen teen valmistamiseen.

Maku

Kuivan teen tuoksu on kepeän kirkas, karkkinen ja hieman kermainen. Teen kostuessa nousee siitä heti hieman pinattia muistuttava mehevä vegetaalinen sävy. Vispatun teen tuoksu on uhkean ja terävän vegetaalinen. Maussa on hieman terävyyttä ilman terävää kitkeryyttä. Maku on kermainen ja runsaan vegetaalinen. Jälkimaussa on kevyttä umamisuutta. Vegetaalisuus kääntyy ituja muistuttavaan mineraaliseen suuntaan. Lisäksi esiin tulee reippaasti makeutta.

Valmistaminen

Matcha-teen perinteisiin valmistusvälineisiin kuuluu teekulho - chawan, teevispilä - chasen ja teelusikka - chashaku. Noin 1,5-2g Matcha-teetä vispataan noin 1dl 80-asteista vettä nopealla vispausliikkeellä niin, että teestä tulee kuohkeaa ja pinnalle muodostuu vaahtoa. Teepulveri voidaan sekoittaa veteen myös muilla tavoin, esim. vispilätyyppisellä maidonvaahdottimella tai se voidaan ravistaa pullossa, jossa on sekoitussiivilä sisällä.

Matchaa voidaan lisätä esim. jäätelön päälle tai smoothieen. Siitä valmistetut leivonnaiset ovat Aasiassa suuressa suosiossa.

Alla on tekemämme video, josta voit oppia kaiken tarvittavan matcha-teestä. Videolla näytetään myös matcha-teen valmistamiminen perinteiseen tapaan sekä muutamia moderneja käyttötapoja matchalle.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Luomu Matcha FI-EKO-201 40g
Arviosi