Luomu Kukicha (2021) FI-EKO-201

Kukicha on japanilainen vihreä tee, joka tuotetaan teenlehtien selkärangasta ja lehden vihreästä osasta. Tämän ansiosta siinä on keskimääräistä vähemmän kofeiinia ja rapsakka maku. Tämä laatu on luomutuotettu Kagoshimassa Japanin eteläkärjessä.

Varastossa
SKU
t458
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Luomu Kukicha (2021) FI-EKO-201 - 50g
7,00 €
Luomu Kukicha (2021) FI-EKO-201 - 100g
13,00 €
Luomu Kukicha (2021) FI-EKO-201 - 250g
31,00 €
Luomu Kukicha (2021) FI-EKO-201 - 500g
60,00 €

Yleistä

Kukicha on japanilainen vihreä teelaatu, joka tuotetaan käyttäen sekä teenlehtien vihreää osaa että lehtiruoteja ja oksia. Tästä saadaan vihreä tee, jossa on normaalia vähemmän kofeiinia, mutta kuitenkin hieno ja tuore japanilaisen vihreän teen maku.

Tämä tee

Tämä kukicha on luomutuotettu (valvova viranomainen FI-EKO-201) Kagoshiman alueella Japanin eteläkärjessä. Teessä on jonkin verran teenlehtien vihreää osaa ja paljon lehtiruoteja ja oksia. Maku on sencha-teetä kukkeampi ja hieman vähemmän ruohoinen. Kukichassa on painoon nähden vähemmän kofeiinia kuin keskimääräisessä vihreässä teessä.

Maku

Kuivissa teenlehdissä on erittäin raikas kukkaishedelmäinen tuoksu sekä vegetaalista umamia. Maljassa tuoksu on melko mieto. Maussa tasaista vegetaalisuutta ja hieman umamia tuomassa täyteläisyyttä. Kokonaisuudessaan upean raikas tee. Se muistuttaa hennossa raikkaudessaan varhaiskevään shincha-teelaatuja. Katso oheista videosta lisää makukuvauksia.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Katso tämän teelaadun esittelyvideo Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Luomu Kukicha (2021) FI-EKO-201
Arviosi