Lu'an Gua Pian (2023)

Lu'anin Meloninsiemen on Anhuin maakunnan suurilehtinen vihreä teelaatu. Tämä on hyvää peruslaatua edustava tee 2023 keväältä. Tuoksu on kermaisen makea ja maku kuin vegetaalista mehua, jossa on hieman kirpeyttä.

Varastossa
SKU
t618
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Lu'an Gua Pian (2023) - 35g
10,00 €

Yleistä

Lu'an Gua Pian on Anhuin maakunnan kuuluisa vihreä teelaatu. Se on yksi kuuluisimmista kiinalaisista vihreistä teelaaduista. Teetä tuotetaan Lu'an-prefektuurin vuoristoisilla alueilla. Teen nimi perustuu lehtien ovaalimaiseen muotoon, jonka ajatellaan muistuttavan meloninsiemeniä. Lu'an Gua Pianin lehdet ovat korkeimmissakin laaduissa melko suurikokoisia vihreäksi teelaaduksi. Pensaista poimitaan vain lehtiä, jotka ovat ehtineet jo kunnolla avautua.

Teellä on pitkä historia ja varhaisimmat maininnat teestä ajoittuvat Tang-dynastian aikoihin yli tuhannen vuoden päähän. Teen pyhimys Lu Yu mainitsi teen legendaarisessa Cha Jing -kirjassaan.

Tämä tee

Tämä Lu'an Gua Pian poimittiin huhtikuussa 2023. Tämä melko myöhäinen poimintapäivä on tyypillinen tälle teelle, sillä se poimitaan suurempana lehtenä. Tee on koneellisesti rullattua, jonka näkee lehden suorasta muodosta. Koneellinen kuivatus säilyttää teenlehtien raikkauden erittäin hyvin. Tämä laatu on hieman huokeampaa poimintaa mikä näkyy lehden hieman harmaana sävynä. Haudutettuna esiin tulee kuitenkin lehden kirkas vihreä väri ja maku on makea ja raikas.

Maku

Tuoksu on kermaisen makea ja maku kuin vegetaalista mehua, jossa on hieman kirpeyttä.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Katso tämän teen esittely Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Lu'an Gua Pian (2023)
Arviosi