Lu'an Gua Pian (2019)

Lu'anin Gua Pian eli Lu'anin Meloninsiemen on Anhuin maakunnan upea suurilehtinen vihreä tee. Haudutetun teen tuoksu on uhkea ja melkein roteva. Maku aaltoilee vegetaalisuuden ja makean mineraalisuuden ja vahaisen ruohon välillä.

Varastossa
SKU
t339
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Lu'an Gua Pian 2019 - 25g
9,00 €
Lu'an Gua Pian 2019 - 50g
17,00 €
Lu'an Gua Pian 2019 - 100g
33,00 €

Yleistä

Lu'an Gua Pian on Anhuin maakunnan kuuluisa vihreä teelaatu. Se on yksi kuuluisimmista kiinalaisista vihreistä teelaaduista. Teetä tuotetaan Lu'an-prefektuurin vuoristoisilla alueilla. Teen nimi perustuu lehtien ovaalimaiseen muotoon, jonka ajatellaan muistuttavan meloninsiemeniä. Lu'an Gua Pianin lehdet ovat korkeimmissakin laaduissa melko suurikokoisia vihreäksi teelaaduksi. Pensaista poimitaan vain lehtiä, jotka ovat ehtineet jo kunnolla avautua.

Teellä on pitkä historia ja varhaisimmat maininnat teestä ajoittuvat Tang-dynastian aikoihin yli tuhannen vuoden päähän. Teen pyhimys Lu Yu mainitsi teen legendaarisessa Cha Jing -kirjassaan.

Tämä tee

Tämä Lu'an Gua Pian poimittiin huhtikuussa 2019 Dabie-vuoren alueella. Tämä melko myöhäinen poimintapäivä on tyypillinen tälle teelle, sillä se poimitaan suurempana lehtenä.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on tyylikäs. Sitä voisi kuvata makean ja raikkaan vegetaaliseksi ja hieman ruohoiseksi. Haudutetun teen tuoksu on uhkea ja melkein roteva. Siitä löytyy vahaista sävyä, maitoisia piirteitä ja paahteisuutta. Tuoksu tuntuu muuntuvan jatkuvasti. Siinä on myös umamista mehevää sävyä. Maku on laakea ja tuntuu painottuvan suun reunoille. Se muistuttaa lainehtelevaisuudessaan hieman Long Jing -teetä. Se aaltoilee vegetaalisuuden ja makean mineraalisuuden ja vahaisen ruohon välillä. Upea rakenteeeltaan erilainen vihreä tee.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Lu'an Gua Pian (2019)
Arviosi