Lu'an Gua Pian (2018)

Lu'anin Gua Pian eli Lu'anin Meloninsiemen on Anhuin maakunnan upea suurilehtinen vihreä tee. Tämä on koneellisesti rullattu ja kuivattu tee. Maku tuntuu heti makeana ja mineraalisena suun etuosan katossa. Jälkimaussa raikas tunne siirtyy suun takaosaan ja sen kutkutus saa sinut hymyilemään.

Varastossa
SKU
t289
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Lu'an Gua Pian (2018) - 25g
8,00 €
Lu'an Gua Pian (2018) - 50g
15,00 €
Lu'an Gua Pian (2018) - 100g
28,00 €

Yleistä

Lu'an Gua Pian on Anhuin maakunnan kuuluisa vihreä teelaatu. Se on yksi kuuluisimmista kiinalaisista vihreistä teelaaduista. Teetä tuotetaan Lu'an-prefektuurin vuoristoisilla alueilla. Teen nimi perustuu lehtien ovaalimaiseen muotoon, jonka ajatellaan muistuttavan meloninsiemeniä. Lu'an Gua Pianin lehdet ovat korkeimmissakin laaduissa melko suurikokoisia vihreäksi teelaaduksi. Pensaista poimitaan vain lehtiä, jotka ovat ehtineet jo kunnolla avautua.

Teellä on pitkä historia ja varhaisimmat maininnat teestä ajoittuvat Tang-dynastian aikoihin yli tuhannen vuoden päähän. Teen pyhimys Lu Yu mainitsi teen legendaarisessa Cha Jing -kirjassaan.

Tämä tee

Tämä Lu'an Gua Pian poimittiin huhtikuussa 2018. Tämä melko myöhäinen poimintapäivä on tyypillinen tälle teelle, sillä se poimitaan suurempana lehtenä. Tee on koneellisesti rullattu ja kuivattu, minkä ansiosta se on maultaan ja tuoksultaan melko raikas ja vihreä. Konekäsittely näkyy teenlehtien muodossa - lehdet ovat suoria ja tasalaatuisia.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on vieno. Se on vahainen ja kevyen puinen. Haudutetun teen tuoksu on lämpimän vegetaalinen, maitoinen ja yllättävän roteva. Maku tuntuu heti makeana ja mineraalisena suun etuosan katossa. Jälkimaussa raikas tunne siirtyy suun takaosaan ja sen kutkutus saa sinut hymyilemään. Teen suutuntuma on paksuhko ja see tuo teehen mukavasti raskautta ja substanssia.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Lu'an Gua Pian (2018)
Arviosi