Lover's Leap OP (Nuwara Eliya)

Lover's Leap -tee tuotetaan Pedro-teetilalla Sri Lankan korkeimmalla alueella Nuwara Eliyassa. Teetarhat ovat noin 1700m korkeudessa ja tuottavat kevyttä ja samalla hienoaromista teetä. Teestä löytyy kiwin, aprikoosin ja appelsiinimarmeladin sävyjä.

Varastossa
SKU
t036
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Lover's Leap OP (Nuwara Eliya) - 50g
6,00 €
Lover's Leap OP (Nuwara Eliya) - 100g
10,00 €
Lover's Leap OP (Nuwara Eliya) - 200g
17,00 €

Yleistä

Nuwara Eliya eli Uusi Englanti on Sri Lankan keskusvuoriston keskellä sijaitseva tasankoalue. Alueen teetarhat kuuluvat korkeimpaan korkeusluokitukseen ja on selvää, että näillä teetarhoilla on erityistä hohtoa. Korkealla alueella teepensas kasvaa hitaammin ja teenlehdet pysyvät melko pieninä. Teet ovat herkän tuoksuvia ja matalamman alueen teetä miedomman makuisia.

Tämä tee

Lover's Leap on Pedro-teetehtaan tuotemerkki. Se on Sri Lankan maineikkaimpia korkean alueen teetehtaita. Teetarhat ovat noin 1700m korkeudessa ja tuottavat kevyttä ja samalla hienoaromista teetä. Lover's Leap eli Rakastajan Loikka nimitys liittyy teetarhan alueella olevaan korkeaan kalliioon. Tästä kalliosta kerrotaan tarinaa, että kauan aikaa sitten rakastavainen pariskunta loikkasi kalliolta kuolemaansa kun toinen heistä oli korkea-arvoisesta perheestä ja toinen taas normaalikansaa eikä he tämän takia voineet olla yhdessä.

Synkkä tarina, mutta upeaa teetä!

Tämä OP-laatu koostuu vaihtelevan vihertävistä lehdistä ja mukana on reippaasti myös varsia. Ne eivät kuitenkaan selvästi vaikuta negatiivisesti teen makuun sillä tämä on huipputeetä! Tee hautuu kirkkaanoranssin väriseksi hieman Darjeelingin teelaatujen tapaan.

Maku

Kuivissa lehdissä on tiheä tuoksu. Siitä löytyy kiwiä, keltahedelmäistä imelyyttä - kenties appelsiinimarmeladia, tuoreiden yrttien piirteitä, leikatun ruohon raikkautta. Tee hautuu oranssiseksi kuten Darjeelingin kuuluisat ensipoiminnan teet. Haudutetun teen tuoksun pinnalla on lämpimää paahteisuutta. Sen taustalla on aprikoosimaisuutta ja appelsiinisuutta. Suussa tee on makea ja hieman hapan. Siinä on kevyttä kihelmöivää kitkeryyttä, joka kasvaa jälkimaussa. Jälkimaussa esiin tulee vihreäteemäinen vehreys ja appelsiinin sävy jatkuu. Upea tee!

Hauduttaminen

Sri Lankan teelaadut ovat parhaimmillaan kun niistä tekee yhden hieman pidemmän haudutuksen eikä lehtiä hauduteta uudestaan. Käytä kiehahtanutta vettä. Lehtiä tarvitaan noin 1RKL teenjuojaa kohden. Haudutuksen pituus on 2-5 minuuttia ja sitä on hyvä säätää sen mukaan kuinka voimakasta teestä haluaa. Viiden minuutin haudutus tuo mukanaan enemmän tanniinista sävyä kun taas 2-3 minuuttia haudutettu tee pysyy kevyempänä.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Lover's Leap OP (Nuwara Eliya)
Arviosi