Long Feng 2017 Xi Gui

Xi Gui on yksi Lincangin prefektuurin tunnetuimmista teentuotantoalueista Fengqingin ja Bingdaon ohella. Lehtimateriaali koostuu reippaan kokoisesa lehdestä. Teessä on nuoren sheng pu'erille tyypillinen jänteikäs tuoreen puun ja vegeaalisuuden luonne. Tämän lisäksi teestä löytyy yrttimäinen raikas sävy sekä kevyttä savuisuutta. Tämä kokonaisuutena antaa teelle tervaleijonaisen vaikutelman.

Varastossa
SKU
t547
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Long Feng 2017 Xi Gui - 35g
8,00 €
Long Feng 2017 Xi Gui - 250g kakku
44,00 €

Yleistä

Lincangin prefektuuri sijaitsee pohjoiseen kahdesta toisesta merkittävimmästä pu'er-teen tuotantoalueesta Pu'erista ja Xishuangbannasta. Vaikka Lincangissa tuotetaan suuria määriä pu'er-teetä ja myös Yunnanin mustaa teetä Dian Hongia, se on kuitenkin pu'er-teen maantieteessä tavallaan raja-aluetta. Lincangin alueen pu'erit ovat usein hedelmäisempiä sävyltään kuin esimerkiksi Xishuangbannan teet. Hedelmäisyyden lisäksi näistä teelaaduista löytyy puista, mineraalista ja ruohoista sävyä. Sävyt ovat keskimääräistä kevyempiä, mutta monet Lincangin pu'er-teet ovat kuitenkin erittäin voimallisia.

Tämä tee

Tämän Xi Guin lehtimateriaalista tuotettu tee on 2017 satoa ja sen on tuottanut Long Feng -niminen teetehdas. Xi Gui on yksi Lincangin prefektuurin tunnetuimmista teentuotantoalueista Fengqingin ja Bingdaon ohella. Lehtimateriaali koostuu reippaan kokoisesa lehdestä. Maku on syvä ja pitkä.

Maku

Teessä on nuoren sheng pu'erille tyypillinen jänteikäs tuoreen puun ja vegeaalisuuden luonne. Tämän lisäksi teestä löytyy yrttimäinen raikas sävy sekä kevyttä savuisuutta. Tämä kokonaisuutena antaa teelle tervaleijonaisen vaikutelman. Maku painottuu suun takaosaan, nousee hitaasti ja kestää pitkään.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Katso tämän teen esittely Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Long Feng 2017 Xi Gui
Arviosi