Liu Bao, San He - 3 vuotta, Laatu 1.

Suurimman ja mahtavimman Liu Bao -tuottajan San He - Kolme Kurkea 3-vuotias laatutason 1 Liu Bao -tee. Tee on tuotettu alunperin 2016 ja julkaistu 2019. Fermentaatio tuo teelle umamisia piirteitä ja lehden oma maku maistuu teessä märkänä kaarnaisuutena ja kuivana turpeena. Pehmeä tee, jossa on vähäeleistä kompleksisuutta.

Varastossa
SKU
t440
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Liu Bao, San He - 3 vuotta, Laatu 1. - 50g
11,50 €
Liu Bao, San He - 3 vuotta, Laatu 1. - 100g
22,00 €

Yleistä

Liu Bao on Guangxin maakunnan fermentoitu teelaatu. Teetä tuotetaan Wuzhou-prefektuurissa Guangxin itäosassa. Alueella on tuotettu teetä Tang-dynastian ajoilta yli tuhannen vuoden ajan. Liu Bao -tee on ollut nykyisessä muodossaan ainakin Qing-dynastian ajalta.

Liu Bao -poimitaan teepensaista poimien silmu ja sitä edeltävät 2-3 avautunutta lehteä. Teemateriaali rullataan jolloin se myös kuivuu hieman. Tämän jälkeen teemassaa keotaan tehtaalla. Kekojen korkeus voi olla pitkälti yli metrin. Keossa teenlehtimateriaali alkaa fermentoitua. Tämä nostaa teen lämpötilaa ja tätä hallitaan kääntelemällä keoissa olevaa lehtimateriaalia. Kekoamisen pituutta voidaan säätää halutun lopputuloksen aikaansaamiseksi. Normaali kekoamisaika on muutaman viikon. Tämän jälkeen lehtimateriaali erotellaan ja rullataan uudestaan. Tästä saadaan tuloksena Liu Bao raakateetä. Tästä irtolehdestä lajitellaan pois oksat yms. turha materiaali. Teemateriaalia voidaan nyt myös sekoittaa esim. eri erien tai laatujen kesken. Tämän jälkeen tee höyrytetään märäksi ja pakataan suuriin koreihin, joissa teen varsinainen ikääntyminen tapahtuu. Lehtimateriaali puristetaan koriin, mutta puristuksen voimakkuus on esim pu'er-teekakkuja heikompi. Näitä koreja säilytetään tehtaalla tyypillisesti vähintään 1-3 vuotta ennen kuin tee julkaistaan. Liu Bao -teetä julkaistaan monenlaisissa muodoissa. Alkuperäiset iätyskorit voidaan julkaista sellaisenaan tai materiaali voidaan erotella irtoteeksi ja pakata pienempiin koreihin. Liu Bao -teetä puristetaan myös pu'er-teen tapaan kakuiksi.

Tämä tee

Tämän Liu Baon on tuottanut kiistatta kuuluisin ja mahtavin Liu Bao -tuottaja San He - Kolme Kurkea. Tee on julkaistu 3-vuotisena. Se on alunperin tuotettu 2016 ja julkaistu tehtaalta vuonna 2019. Teen laatu on tasoa 1, joka on hieman keskitasoa korkeampi laatu. Se tulee tehtaalta 500g korissa, jossa tee on irtolehtisenä.

Maku

Kuivassa teessä on sateisen metsän tuoksuja kuten kosteaa kaarnaisuutta. Haudutetun teenlehden tuoksussa reipasta umamia, uunista tullutta leipää, kuivaa turvetta ja maisteisuutta. Maljassa tuoksussa yhä mehevä umami selkeänä piirteenä sekä raikasta kaarnaisuutta. Maku on pehmeä ja siinä on mukavasti fermentoinnin luomaa umamia sekä vielä teenlehden omaa raikkautta, joka tuo teelle jälkimakua. Tämä tee on melko voimakkaasti fermentoitua, jonka ansiosta maku on hyvin pehmeä. Tee on vähäeleisen kompleksinen.

Hauduttaminen

Käytä teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 4-6 grammaa, eli 2 ruokalusikallista irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Liu Bao, San He - 3 vuotta, Laatu 1.
Arviosi