Li Shan Qingxin 2022 Syksy

Tämä Korkean Vuoriston Wulong -tee on tuotettu Li Shanilla eli Persikkavuorella Qingxin-teepensaslajikkeesta. Tee on 2022 syyssatoa. Teenlehdissä on makean kukkainen ja hieman maitoinen tuoksu. Maku on tuoreen kukkainen ja lisäksi hennon vaniljainen. Herkullinen herkkä korkean vuoriston wulong!

Varastossa
SKU
t577
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Li Shan Qingxin 2022 Syksy - 50g
10,00 €
Li Shan Qingxin 2022 Syksy - 100g
19,00 €
Li Shan Qingxin 2022 Syksy - 200g
36,00 €

Yleistä

Tee tuli Taiwanille 1700-luvulla Kiinasta. Maantieteellisesti Taiwan sijaitsee lähimpänä mannerkiinan wulong-teen tuotantoalueita ja niinpä ensimmäiset saarelle tuodut lajikkeet olivat wulong-teen tuotannossa käytettyjä lajikkeita. 1800-luvulla teestä oli kehittynyt yksi Taiwanin merkittävimmistä vientituotteista. Teentuotantoa harjoitetaan Taiwanin joka osassa.

Merkittävimpänä teetyylinä voisi pitää ns. korkean vuoriston wulong -teelaatuja (Gao Shan Cha / High Mountain Oolong). Nämä ovat normaalisti pallomaiseksi rullattuja teelaatuja, joiden hapetus- ja paahtoaste on melko matala. Näiden kohdalla teelaatujen nimikkeissä mainitaan usein alkuperänä oleva vuoristoalue (mm. Ali Shan, Li Shan, Da Yu Ling, Shan Lin Xi jne.) ja käytetty teepensaslajike. (Jin Xuan, Qingxin jne) Dong Ding -vuoren wulong-tee on usein hieman tummempipaahteista, ja toisinaan luokitellaan korkean vuoriston wulongien rinnalle omaksi tyylikseen.

Baozhong on wulongin tyylinen erittäin kevyesti hapetettu tee, joka Taiwanin luokittelussa on oma tyylinsä Wulong-teen rinnalla. Tämä on sävyiltään vegetaalisempi kuin korkean vuoriston wulong-teet.

Taiwanin mustat teet muistuttavat paljon Kiinan teelaatuja. Teet ovat ehjälehtisiä ja merkittävin käytetty lajike on lajike Taiwanilla kehitetty TTES #18 eli Hong Yu eli Punainen Jade. Merkittävin tuotantoalue on Nantoun piirikunnassa sijaitseva Auringon ja Kuun -Järvi eli Sun Moon Lake eli Ri Yue Tang.

Dong Fang Mei Ren eli Itämainen Kaunotar on kärkisilmuja ja pieniä lehtiä sisältävä tee, jota voisi kuvailla wulongin ja mustan teen risteymäksi. Hyönteisten sallitaan syödä teenlehtiä ja tämän ansiosta teehen kehittyy omanlainen arominsa ja makunsa.

Saarella tuotetaan myös vihreitä teelaatuja, mutta nämä ovat suureksi osaksi imitaatioita Kiinan teetyyleistä, joten näiden maine on jäänyt vähäisemmäksi.

Tämä tee

Tämä Korkean Vuoriston Wulong -tee on tuotettu Li Shanilla eli Persikkavuorella Qingxin-teepensaslajikkeesta. Tee on 2022 syyssatoa. Se edustaa tyylissään hyvän hinta-laatusuhteen antavaa kompetenttia keskitasoa.

Maku

Teenlehdissä on makean kukkainen ja hieman maitoinen tuoksu. Maku on tuoreen kukkainen ja lisäksi hennon vaniljainen.

Hauduttaminen

Tämä tee voidaan muiden wulong-teelaatujen tapaan hauduttaa saviteekannussa, mutta jos pitää erityisesti herkistä kukkeista aromeista, toimii lasinen tai posliininen astia paremmin. Hauduttamiseen käytetään sata-asteista vettä. Jos käytössä on yli 500ml tilavuuksinen teekannu, voidaan lehtiä käyttää 3-4g eli noin ruokalusikallinen. Lehtiä haudutetaan 2-3 minuuttia. Jos käytössä on pienikokoinen(50-300ml) teekannu, jota voidaan käyttää gongfu-hauduttamiseen, lehtien määrä on noin 3-4g 100ml kohden. Haudusten pituus on 20-30 sekuntia. Ensimmäisen haudutuksen voi tehdä pidempänä, sillä kuivista lehdistä ei aluksi haudu tehokkaasti makuaineita.

Katson tämän teen videoesittely Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Li Shan Qingxin 2022 Syksy
Arviosi