Lao Cang 2016 Shu Pu'er Mini Tuo Cha 6g

Tässä on shu pu'eria näppärässä 6g mini tuo cha -muodossa. Tee on vuodelta 2016 ja edustaa hieman raikkaampaa tyyliä. Yksi mini tuocha riittää noin 1-2 litraan teetä. Tee ei kitkeröidy helpolla ja maku paranee voimistuessaan!

0,70 €
Saatavuus: Varastossa
SKU
t216
  • Osta 10 hintaan 0,65 € /kpl ja säästä 7%
  • Osta 20 hintaan 0,60 € /kpl ja säästä 14%

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Tämä shu pu'er on tuotettu vuonna 2016. Sen on tuottanut Lao Cang -niminen tuottaja, joka sijaitsee Pu'er-prefektuurissa Yunnanissa. Tuottaja on erityisen tunnettu minikokoisista tuo cha -muodossa. Yhden paino on noin 6 grammaa ja riittää noin 1-2 litraan teetä riippuen kuinka voimakasta teestä haluaa. Ts. voit heittää yhden tuo chan teekannuun ja antaa sen hautua. Tee on shu pu'erien maailmassa hieman raikkaammalla puolella. Se hautuu tumman rubiininpunaiseksi.

Maku

Haudutetun teen tuoksussa on hiekkaisuutta ja lahoavaa puuta. Teen maussa on samaa mineraalista hiekkaisuutta. Se nousee jopa puun sävyä enemmän esiin. Mineraalisuuden lomassa on melko reippaasti raikkautta, joka on tuottajan teen erikoispiirre ja johtuu teen tuotantoalueen teetyylistä. Tämä tee on shu pu'eriksi erityisen mineraalinen ja raikas. Siitä löytyy toki shu pu'erille tyypillistä multaisuutta ja lahoa puuta, mutta ne jäävät tässä teessä hieman taka-alalle.

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Lao Cang 2016 Shu Pu'er Mini Tuo Cha 6g
Arviosi