Kuro Koji Cha Luomu (2022) Fi-EKO-201

Tämä eksoottinen japanilainen luomutuotettu tumma tee on fermentoitu samalla sienellä mitä käytetään Saken tuotannossa. Koji eli aspergillus orizae antaa teelle hennosti pinkisävyisen värin ja erikoisen pihlajanmarjaisen, lakritsisen ja viinimäisen maun. Super-erikoinen japanitee!

Varastossa
SKU
t572
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Kuro Koji Cha Luomu (2022) Fi-EKO-201 - 40g
14,00 €
Kuro Koji Cha Luomu (2022) Fi-EKO-201 - 80g
27,00 €
Kuro Koji Cha Luomu (2022) Fi-EKO-201 - 160g
53,00 €

Tämä tee

Tämä tee on täysin uudenlainen japanilainen tee. Selvästi motivaationa on ollut ns. tummien teelaatujen kuten pu'er-teen suosio. Tässä teessä on fermentoijaksi otettu täysin japanilainen koji eli aspergillus orizae, jota käytetään mm. saken ja shochun fermentaatiossa. Fermentaation lopuksi tee paahdetaan mikrobiologisten muutosten pysäyttämiseksi. Tee on jännällä tavalla feminiini, mutta samalla myös hieman maanläheinen.

Maku

Kuivissa lehdissä on pirtsakka pihlajanmarjainen hapokkaan hedelmäinen tuoksu. Tuoksussa on lisäksi hieman syksyistä puistoista sävyä. Maljassa tuoksu on yhä pihlajanmarjainen ja samalla kaarnainen, lakritsinen ja viinimäinen. Maku on lakritsijuurinen, juurileipäinen ja hieman happaman hedelmäinen. Jälkimaussa nämä samat sävyt vuorottelevat.

Hauduttaminen

Käytä sata-asteista vettä. Mittaa teetä noin ruokalusikallinen. Teenlehdet voi huuhdella kaatamalla lehdille haudutusvettä muutamaksi sekunniksi ja kaatamalla tämä huuhteluvesi pois. Ensimmäinen haudutus on hieman utuinen fermentaation takia. Seuraavasta haudutuksesta lähtien tee on kirkkaampaa. Lehtiä voi hauduttaa muutamia kertoja gongfu-menetelmällä. Isommassa teekannussa tee 3-4 minuutin haudutus.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Kuro Koji Cha Luomu (2022) Fi-EKO-201
Arviosi