Kunming 2001 7581

7581 on Kunmingin teetehtaan erittäin kuuluisa shu pu'er-resepti, joka kehitettiin pian shu pu'erin tuotantoprosessin keksimisen jälkeen. Tee tulee 250g tiilen muodossa ja tarjoilee upeaa kamferista aromikkuutta, kuivia puun sävyjä shu pu'erin mittapuussa varsin elegantissa ja kevyessä paketissa. Tärkeä pala pu'er-teen historiaa ja ehdottoman pakollinen kokeiltava kaikille pu'erin ja erityisesti shu pu'erin ystäville!

Varastossa
SKU
t466
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Kunming 2001 7581 - 35g
11,00 €
Kunming 2001 7581 - 250g tiili
64,00 €

Yleistä

Kunmingin teetehdas on yksi pu'er-teetuotannon yksi vanhoista suurista toimijoista. Tehdas toimi valtiollisen tuotannon alaisuudessa 50-luvulta eteenpäin. Monet muut teetehtaat yksityistyivät 80 ja 90-luvuilla, mutta Kunmingin teetehdas toimii yhä valtiollisen COFCO-konsernin alaisuudessa. Kunmingin teetehdas lisensoi ns. Zhongcha-tyylin pakkaustyylin, joka leimasi liki kaikkea pu'er-teetä valtiollisen tuotannon aikana. Näinollen tehtaan teet näyttävät pakkausten osalta jatkaneen valtiollisen tuotantoajan tyyliä. Tehdas tuottaa erityisen laajaa valikoimaa pu'er-teetä ja merkittävimpänä tuotteena voisi pitää reseptin 7581 teetä, joka on tiilimäiseen muotoon puristettua shu pu'eria.

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Tämä 7581 on tuotettu vuonna 2001 ja se on versiota, jossa on tehtaan hologrammitarra. Paperit ovat tyyliä, joka oli käytössä 2000 luvun alusta noin vuoteen 2006 asti. Reseptissä lehtilaatu on tasoa 8 ja tämä tarkoittaa lehden olevan keskikokoista. Joukossa on jonkin verran oksaa, mutta kaikenkaikkiaan lehtimateriaali on varsin siistiä ja tasalaatuista. Tee tarjoilee upeaa kamferista aromikkuutta ja on hyvä mittatikku shu pu'erin maailmassa. Tee tulee 250g tiilen muodossa. Lisäksi tarjoamme teetä 35g näytepussissa. Tuottaja on alunperin toimittanut teetä 4 x 250g nipussa, joka on löysästi sidottu muovilangoilla. Tarjoamme myös tätä pakettia. Huomaa, että nippu saatetaan toimittaa neljänä erillisenä tiilenä, jos niput on jo ehditty hajottamaan erillisiksi tiiliksi.

Maku

Tarkemmat makukuvaukset löytyvät oheisesta videosta.

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Katso tämän teen esitettelyvideo Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Kunming 2001 7581
Arviosi