Kukicha Shizuoka Luomu 2022 FI-EKO-201

Kukicha on vähäkofeiininen japanilainen vihreä tee. Se on tuotettu teenlehtien osista, joissa on vähemmän kofeiinia. Tämä Shizuokan alueen tee on luomutuotettua ja ns. ensimmäisestä sadosta keväältä 2022. Teenlehdissä on selkeän paahteinen tuoksu ja hieman matchan mieleen tuovaa aromaattisuutta. Maku on senchaa kevyempi ja kuivempi.

Varastossa
SKU
t575
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Kukicha Shizuoka Luomu 2022 FI-EKO-201 - 50g
7,50 €
Kukicha Shizuoka Luomu 2022 FI-EKO-201 - 100g
14,00 €
Kukicha Shizuoka Luomu 2022 FI-EKO-201 - 200g
26,00 €

Yleistä

Kukicha on japanilainen vihreä teelaatu, joka tuotetaan käyttäen sekä teenlehtien vihreää osaa että lehtiruoteja ja oksia. Tästä saadaan vihreä tee, jossa on normaalia vähemmän kofeiinia, mutta kuitenkin hieno ja tuore japanilaisen vihreän teen maku.

Tämä tee

Tämä kukicha on luomutuotettu (valvova viranomainen FI-EKO-201) Japanin suurimmalla teentuotantoalueella Shizuokassa. Tee on ensipoimintaa mikä antaa sille herkkyyttä. Teessä on jonkin verran teenlehtien vihreää osaa ja paljon lehtiruoteja ja oksia. Maku on sencha-teetä kukkeampi ja hieman vähemmän ruohoinen. Kukichassa on painoon nähden vähemmän kofeiinia kuin keskimääräisessä vihreässä teessä.

Maku

Teenlehdissä on selkeän paahteinen tuoksu ja hieman matchan mieleen tuovaa aromaattisuutta. Maljassa paahteisuus on kevyempää. Maku on senchaa kevyempi ja kuivempi. Siinä on mukavasti kiinteyttä.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Katso tämän teelaadun esittelyvideo Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Kukicha Shizuoka Luomu 2022 FI-EKO-201
Arviosi