Kagoshima Sencha A (2020)

Tämä erinomainen arkilaatu on sekoitus useasta eri peensaslajikkeesta ja usealta eri teetarhalta. Maljassa teen tuoksu on lämpimän paahteinen ja rehevän vegetaalinen. Maussa on villien kasvien sävyjä sekä heinäisen jänteikästä vegetaalisuutta.

Varastossa
SKU
t409
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Kagoshima Sencha A 2020 - 50g
6,50 €
Kagoshima Sencha A 2020 - 100g
12,00 €
Kagoshima Sencha A 2020 - 250g
28,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Tämä tee

Tämä sencha on tuotettu Satsuman alueella Kagoshimassa Japanin eteläkärjessä. Tämä erinomainen arkilaatu on sekoitus useata eri peensaslajikkeesta ja usealta eri teetarhalta.

Maku

Kuivan teen tuoksu on raikkaan rehevä ja vegetaalinen. Tuoksun raikkaus saa välillä tummia hedelmien tai tummien marjojen sävyjä joka lisää tuoksun kutkuttavaa mystisyyttä. Maljassa teen tuoksu on lämpimän paahteinen ja rehevän vegetaalinen. Maussa on villien kasvien sävyjä sekä heinäisen jänteikästä vegetaalisuutta. Kuivien lehtien tuoksussa olleet mystset hedelmäiset ja marjaiset sävyt tekevän vielä paluun teen jälkimaussa.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Katso tämän teen esittelyvideo Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Kagoshima Sencha A (2020)
Arviosi