Ju You 2018 Bada Gu Cha

Tämä on erittäin nuori 2018 keväällä tuotettu sheng pu'er-tee Bada vuoristoalueelta Xishuangbannan prefektuurin länsiosasta. Teen maku on nuoren iän takia kevyt ja mesimäinen. SIitä löytyy kevyitä kukkaisia sävyjä ja heinäisyyttä. Jälkimaku tarraa suun pintoihin ja kestää pitkään.

Varastossa
SKU
t273
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
2018 Bada Gu Cha - 50g
8,00 €
2018 Bada Gu Cha - 357g kakku
49,00 €

Yleistä

Bada-teevuori sijaitsee Yunnanin maakunnan eteläosassa Xishuangbannan prefektuurissa. Bada sijaitsee Menghain piirikunnassa, joka kattaa Xishuangbannan länsiosan. Badan vuoristoalue sijaitsee melko lähellä Myanmarin rajaa. Alue on vuoristoista ja korkein huippu on yli 2200 metrin korkeudessa. Alueen matalinkin kohta on yli 600 metrin korkeudessa. Alueella on runsaasti villejä teepuita sekä myös istutettuja teetarhoja. Alueelta löytyy yksittäinen suurimpana pidetty teepuu, joka on yli 30 metriä korkea.

Ju You on pienehkö pu'er-tuottaja, jonka teevalikoima kattaa lähinnä Yiwu-teentuotantoalueen teelaatuja. Tehdas toimi 1900-luvun loppupuolella valtiollisen pu'er-teetä tuottavan yrityksen CNNPn paikallisena tuotantolaitoksena, jossa käsiteltiin lähinnä Yiwun alueen teetä. Nyt yritys toimii yksityisenä yrityksenä. Tuottaja on yksi suosikeistamme, sillä kaikissa tuottajan puristamissa kakuissa näkyy poikkeuksellisen laadukas työn laatu. Lehtimateriaali on hyvin suureksi osaksi ehjää ja perinteinen kivipainoin tehty kakkujen puristaminen on tehty juuri sopivalla voimalla, jotta teetä on helppo erottaa kakusta ilman suurempaa voimaa. Lisäksi tuottaja on erittäin hyvä teelehtimateriaalin hankinnassa. Myös muualla kuin Yiwulla kasvanut tee on korkealaatuista. Tuottajan pitkä kokemus ja kontaktit ovat kaiken tämän taustalla.

Tämä tee

Tämä Bada Gu Cha eli Badan Vanha Tee on eteläisessä Yunnanissa Badan vuorella vanhojen teekasvien lehtimateriaalista tuotettu 2018 vuoden sheng pu'er. Kakun tiheys on maltillinen ja siitä on melko helppo erottaa lehtiä. Lehdet ovat kokonaisia ja koko kakku henkii huolellista käsityötä.

Maku

Kuivan teen tuoksu on uhkean keväinen ja raikas. Sitä voisi kuvata mesimäisen kukkaiseksi ja vegetaaliseksi. Haudutettujen teenlehtien tuoksu on hyvin ruohoinen teen nuoren iän takia. Haudutetun teen tuoksu on kevyt. Siinä on ruohoisuutta ja heinäisyyttä. Nuoren sheng pu'erin maku on toisinaan ensimmäisen 1-2 vuoden aikana hyvin kevyt, jonka jälkeen se alkaa voimistumaan ja keräämään massaa. Tässä teessä tuntuu tämä nuoren sheng pu'erin läpinäkyvyys. Maussa on mesimäisyyttä, kevyttä kukkaisuutta ja heinäisyyttä. Maku tarraa suun pintoihin ja keveydestään huolimatta pysyy suussa pitkään. Se tuntuu myös luovan raikasta tunnetta suun pinnoilla, erityisesti suun takaosassa. Tee luo kevyen tuntuisen teehumalan tunteen.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Ju You 2018 Bada Gu Cha
Arviosi