Ju You 2016 Menghai Lao Cha Tou

Tämä 2016 vuoden shu pu'er -tee on tuotettu Menghain alueen teestä. Se tarjoilee shu pu'erin rohkaisevaa samettista turpeisuutta ja viinimäisyyttä, joka tuo välillä mieleen punaiset marjat. Kokonaisuutena tee on enemmänkin viinimäisen sävykäs kuin erityisen mehevä.

Varastossa
SKU
t348
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
2016 Menghai Lao Cha Tou - 50g
8,00 €
2016 Menghai Lao Cha Tou - 400g
49,00 €

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Tämä shu pu'er -tee on tuotettu Menghain alueen teemateriaalista. Se on Cha Tou -tyyppisestä materiaalista tuotettua. Tämä materiaali on kerätty fermentointikasojen pohjalla olevasta kerroksesta. Siihen kertyy hieman tavanomaista enemmän makua. Tämä on runsaan multaisuuden sijaan tyylikkään viinimäinen shu pu'er.

Maku

Kuivan teen tuoksu on lahoisen parfyyminen. Haudutetun teen tuoksu on tummaa puuta muistuttava ja siitä löytyy pähkinäistä sävyä. Maussa on kielellä tuntuvaa mietoa kitkeryyttä kuin viittauksena sheng pu'erin suuntaan. Tämä jännittyneisyys luo teelle pidemmän maun. Tämän taustalla on shu pu'erin rohkaisevaa samettista turpeisuutta ja viinimäisyyttä, joka tuo välillä mieleen punaiset marjat. Kokonaisuutena tee on enemmänkin viinimäisen sävykäs kuin erityisen mehevä.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Ju You 2016 Menghai Lao Cha Tou
Arviosi